Viktig info

VI FÖRÄNDRAR VÅRT 4G-NÄT – så kan det påverka dig

Allt fler produkter behöver uppkoppling för att kunna fungera fullt ut. Det kräver att vi ibland gör förändringar i våra nät för att möta nya behov och kunna leverera ett mobilnät i världsklass. Har du en router i listan här nedan så måste du uppdatera mjukvaran för att fortsätta surfa som vanligt.

Vi jobbar ständigt med att utveckla våra tjänster och produkter för att vara redo för framtiden. Inom kort kommer vi att påbörja en förändring i nätet som innebär att du behöver uppdatera mjukvaran i din mobila router och/eller ditt usb-modem för att behålla den surfkvalitet du har idag.

Den nya mjukvaran kommer att vara tillgänglig tidigast 15 mars 2019, men vi rekommenderar att du gör uppdateringen i god tid innan nätförändringen träder i kraft. Du bör dock göra den innan 1 maj 2019.

Uppdatera din hårdvara

Välj din router i listan här nedanför så kommer du till en sida där vi samlat guider för hur du gör uppdateringen. Dubbelkolla att du valt rätt modell av mobil router och/eller usb-modem och följ steg för steg.

I vissa fall kan det dyka upp en ruta på datorskärmen om uppdateringen eller så omdirigeras du till en uppdateringssida när du surfar på internet. Om uppdateringen kommer till din dator och du inte redan gjort uppdateringen själv, följ steg för steg.

Om du inte uppdaterar din hårdvara

Gör du ingenting efter att förändringen i nätet är genomförd kommer du få sämre surfhastighet eller i värsta fall inte kunna surfa alls.

Har du bredband via mobilnätet?

Då har du kanske idag ett bredband med begränsad surf till en fast månadskostnad. Vill du hellre surfa helt obegränsat kan du byta till något av våra nya bredband via mobilnätet. Om du binder ditt bredband ingår dessutom en ny mobil router (värde 1 895 kr). Erbjudandet gäller privatpersoner med bredband till en fast adress.

Läs mer här.

Image caption goes here

Produkter som kräver uppdatering

Vi förstår att det kan verka lite krångligt att på egen hand uppdatera sin hårdvara. Därför har vi samlat de modeller som kräver manuell uppdatering i listan nedan och skapat en guide för respektive enhet. Allt för att du ska känna dig trygg med att allt går rätt till.

Klicka på din modell för att komma till en guide som visar hur du ska uppdatera just din router. Du hittar vanligtvis modellnamnet på baksidan (undersidan) av din enhet.

Huawei B593s

Huawei E3276s

Huawei E3372h

Huawei E3372s

Huawei E5172As

Huawei E5186s

Huawei 5573Cs

Huawei 5577Cs

Huawei E5770Cs

Huawei E5776s

Huawei E5878s

Frågor och svar

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

4G add addressbook-plus addressbook ADSL-plug alert-circle alert-triangle arrow_down arrow_left arrow_right arrow-down arrow-left arrow-out arrow-pointer arrow-right arrow-up arrows-circle arrows-cycle ball bar-graph battery bell book briefcase broadband browser-group building-large-wifi building-large building-medium building-small bundled-arrow-right bus business-card buy calendar camera chatbot check checklist circle-3-arrows circle-4-arrows clapper-board clock-dotted clock close cloud coffee cogwheel combinations content conversation cross currency-euro currency-kr cutlery device-arrows device-broken device-cogwheel device-lock device-recycle device-user devices dice document-check document-DOC document-GIF document-JPG document-PDF document-pen-user document-pen document-PNG document-PPT document-XLS document down-open-big download education ellipsis email envelope ethernet-cable family-wifi favourites flash floppy-disc folder-arrow folder-open folder-pen folder-plus folder folders game-controller getting-started gift globe-outline globe graph group hand-heart hand-shake handshake headphones heart-pulse heart help hierarchy home-installation home house image infinity info-circle information internet invoice ipad laptop lightbulb link listen location-pin lock-open lock love megaphone microphone minus mobile money-hand-kr money music mute navigation-arrow-down navigation-arrow-right net_signal network open ornament panic paperclip pause pen pie-chart piggybank plane play-circle play playbutton plug-circle plug plus press_button printer prize profile question-circle question-mark question radio refillsim repair reservation robot rocket router RSS scales search-address search-house search security server services settings shield-check shield-plus shopping-bags shopping-cart shuffle signal SIM-card skip-back skip-forward skull-circle skull-device skull-outline smart-watch smiley-happy smiley-sad smiley-surprised smiley snowflake speech-bubbles-dots speech-bubbles star stationary-phone stop store stream subscription support svg-icon-arrow-down svg-icon-arrow-up svg-icon-checkmark tablet tag technicalsupport television thermometer thumbs-down thumbs-up tools touch trash-can travel truck-clock turtle TV upload user-box user-device user-heart user-outline user-plus user-speechbubble user-support user users-family video-film video-web voicemail volume weather wifi wireless zoom-in zoom-out