Viktig info

VI FÖRÄNDRAR VÅRT 4G-NÄT – så kan det påverka dig

Allt fler produkter behöver uppkoppling för att kunna fungera fullt ut. Det kräver att vi ibland gör förändringar i våra nät för att möta nya behov och kunna leverera ett mobilnät i världsklass. Har du en router i listan här nedan så måste du uppdatera mjukvaran för att fortsätta surfa som vanligt.

Vi jobbar ständigt med att utveckla våra tjänster och produkter för att vara redo för framtiden. Inom kort kommer vi att påbörja en förändring i nätet som innebär att du behöver uppdatera mjukvaran i din mobila router och/eller ditt usb-modem för att behålla den surfkvalitet du har idag.

Den nya mjukvaran kommer att vara tillgänglig tidigast 15 mars 2019, men vi rekommenderar att du gör uppdateringen i god tid innan nätförändringen träder i kraft. Du bör dock göra den innan 1 maj 2019.

Uppdatera din hårdvara

Välj din router i listan här nedanför så kommer du till en sida där vi samlat guider för hur du gör uppdateringen. Dubbelkolla att du valt rätt modell av mobil router och/eller usb-modem och följ steg för steg.

I vissa fall kan det dyka upp en ruta på datorskärmen om uppdateringen eller så omdirigeras du till en uppdateringssida när du surfar på internet. Om uppdateringen kommer till din dator och du inte redan gjort uppdateringen själv, följ steg för steg.

Om du inte uppdaterar din hårdvara

Gör du ingenting efter att förändringen i nätet är genomförd kommer du få sämre surfhastighet eller i värsta fall inte kunna surfa alls.

Produkter som kräver uppdatering

Vi förstår att det kan verka lite krångligt att på egen hand uppdatera sin hårdvara. Därför har vi samlat de modeller som kräver manuell uppdatering i listan nedan och skapat en guide för respektive enhet. Allt för att du ska känna dig trygg med att allt går rätt till.

Klicka på namnet under den modell du har för att komma till en guide som visar hur du ska uppdatera just din router.

Du kan även hitta modellnamnet på baksidan eller under din enhet.

Frågor och svar