Brygga din router

Vill du använda egen utrustning och behöver brygga vår router? Följ guiderna nedan beroende på vilken modell du har.

I den här guiden hjälper vi dig brygga din router

Här nedan hittar du steg för steg för följande routrar F1, Sagemcom Fast 5370e, TG799vac, TG799 v2 och TG799vac Xtream.

F1-router

F1 och Technicolor DGA4330

Skriv in 192.168.1.1 i webbläsarens adressfönster och logga in med Administrator samt ange din accesskey (du hittar den oftast på undersidan av din router) som lösenord.

• Klicka på Advance Interface

• Klicka på valet Bridge ETH port 4

• Ändra Enable från OFF till ON

• Klicka på Save för att slutföra

Routern kommer nu startas om och sedan är bryggningen klar. Koppla in den egna utrustningen i LAN 4.

Sagemcom

Brygga Sagemcom Fast 5370e

Skriv in 192.168.1.1 i webbläsarens adressfönster och logga in med Administrator samt ange din accesskey (du hittar den oftast på undersidan av din wifi-router) som lösenord.

• Klicka på My Telia Wi-Fi Router

• Klicka på fliken Bridge Mode

• Ändra Bridge Mode från OFF till ON

• Klicka på Apply i det nedre högra hörnet

Routern kommer nu startas om och sedan är bryggningen klar. Koppla in den egna utrustningen i LAN 4.

Sagemcom

Brygga TG799vac, TG799 v2 och TG799vac Xtream

Skriv in 192.168.1.1 i webbläsarens adressfönster och logga in med Administrator samt ange din accesskey (du hittar den oftast på undersidan av din wifi-router) som lösenord.

• Klicka på Advanced interface

• Klicka på DMZ

• Klicka på reglaget så att det ändras till ON

• Klicka på Save

Nu utförs bryggning av ethernetport 4, routern kommer sedan att automatiskt starta om. Hela proceduren tar normalt 3-5 minuter.

Hur ser jag att routern är bryggad?

Lättast är att kolla under DMZ: Routern är bryggad = DMZ enabled Routern är inte bryggad = DMZ disabled

Ta bort bryggning av wifi-router

Anslut en dator med nätverkskabel i ethernetport 1-3 på baksidan av din wifi-router.

Skriv in 192.168.1.1 i webbläsarens adressfönster och logga in med Administrator samt ange din accesskey (du hittar den oftast på undersidan av din router) som lösenord.

• Klicka på Advanced interface

• Klicka på lila listen i rutan som heter DMZ

• Klicka på reglaget så att det ändras till OFF

• Klicka på Save

Nu tas bryggningen bort, wifi-routern kommer sedan att automatiskt starta om. Hela proceduren tar normalt 3-5 minuter.

Fler tips

Mitt Telia

I Mitt Telia hittar du en komplett vy av alla dina abonnemang och tjänster.

Förutom detta kan du även bland annat:

• Se fakturor, beställa e-faktura och autogiro

• Byta fakturaadress och betala fakturor med Swish (i appen)

• Se surfsaldo, köpa surf samt lägga till tjänster

• Beställa E-sim, spärra och låsa upp simkort

• Ladda kontantkort och mycket annat

If you prefer you can have the app in English.

Logga in på Mitt Telia och utforska dina möjligheter.