Appar och tjänster

Här hittar du enkla guider för appar och tjänster, information kring faktura och betalning, hjälp med felsökning och svar på vanliga frågor. Välkommen till Telias support för appar och tjänster.

Välj en kategori nedan

E-post är något vi inte längre erbjuder. Du som redan har en e-postadress från oss kan logga in i vår webmail för att läsa och skicka e-post.

Om du köper ett abonnemang där det exempelvis ingår en tjänst utan extra kostnad skickar vi ett mejl till dig. I det mejlet finns en aktiveringslänk och instruktioner för hur du ska komma igång.

Om du inte har fått något mejl från oss, finns samma information på Mitt Telia. Antingen på webben eller i appen.

Om du vill se vilka tjänster du har och vad som ingår i dem kan du logga in på Mitt Telia. Antingen på webben eller i appen.

Är du sugen på någon av våra andra tjänster? Här har vi samlat alla våra tilläggstjänster.

Vilka serverinställningar du ska använda avgörs beroende på vilket protokoll du väljer att använda för din e-post. Ett protokoll i e-postsammanhang är en uppsättning regler som anger hur data överförs mellan olika enheter, e-postklienter (som Outlook eller Apple Mail) och e-postservrar.

De två vanligaste e-postprotokollen som används idag är POP3 och IMAP. Vi rekommenderar att du använder IMAP som e-postprotokoll.

IMAP är som en molntjänst för dina e-postmeddelanden. När du använder protokollet IMAP sparas dina meddelanden på e-postservern, och du kan komma åt dem från vilken enhet som helst. Om du läser ett e-postmeddelande på din telefon kommer det att markeras som läst även på din dator och likadant åt andra hållet. Det är bra om du vill ha synkroniserade meddelanden över flera enheter.

POP3 är ett äldre protokoll och fungerar mer som en traditionell brevlåda. När du använder POP3 laddas dina e-postmeddelanden ner till din enhet och tas bort från servern. Det betyder att om du laddar ner och öppnar ett meddelande på din dator, kan du inte komma åt det från exempelvis din telefon senare. Det är användbart om du bara vill ha dina e-postmeddelanden på en enhet.


Inkommande server mailin.telia.com Port POP3 - Port 995 med SSL alternativt port 110 utan SSL IMAP - Port 993 med SSL alternativt port 143 utan SSL

Utgående server mailout.telia.com Port Port 465 med SSL med smtp-authensiering Port 587 utan SSL med smtp-authensiering

Om du har ett Spotify-abonnemang direkt via Spotify behöver du först nedgradera det till ett gratisabonnemang (Free). Du kan därefter beställa Spotify Family via oss.

Om du istället har ditt Spotify-abonnemang via oss behöver du inte nedgradera det, utan kan direkt byta till Spotify Family.