Slå på eller av bandsteering på Sagemcom F@st 5370e

Ditt wifi har normalt ett namn som skickar ut signaler i både 2,4 och 5GHz. Du kan läsa om skillnaden på dem här. Om du vill att de ska ha varsit namn, så du kan välja vilket wifi som varje enhet ska vara inloggad på, behöver du slå av Band Steering. Nedan är steg på hur du slår av eller på det.

Den här guiden gäller routermodeller som Sagemcom F@st 5370e. Om du har en annan router eller inte känner igen bilderna, kan du klicka här för att se om det går för din modell. Modellnamnet hittar du på routerns undersida.
  1. Öppna en webbläsare och skriv in adressen 192.168.1.1 i adressfönstret. Tryck på Enter.
  2. Logga in med dina användaruppgifter Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (Viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in Admin istället.
    Skriv sedan in det lösenord (Access Key) som står på undersidan/baksidan av din wifi-router.
    Klicka på Sign in.
  3. Klicka på Wi-Fi.
  4. Scrolla ner en bit tills du ser Band steering. Klicka i så bocken blir OFF. Bandsteering är nu inaktiverat på din router.
    Du kommer nu få två paralella wifi-nätverk. Ett på 2,4Ghz och ett på 5GHz. Följ den här guiden för att ansluta dina enheter.