Byt sändningskanal på din wifi-router

1. Öppna en webbläsare och skriv in adressen 192.168.1.1 i adressfönstret. Tryck på Enter.

Fungerar det inte kan du prova att skriva in 192.168.1.254 istället.

2. Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som användarnamn (Viktigt med stort A) och skriv in lösenordet som står på undersidan av din router (Access key). Tänk på att skriva med versaler. Klicka OK för att logga in.

3. Klicka på Hemmanätverk i vänstermenyn.

4. Klicka på WLAN under rubriken Trådlös.

5. Välj Konfigurera i den övre menyraden.

6. Under kanalval väljer du Manuellt.

7. Vilken kanal som fungerar bäst kan variera, prova först Kanal 11. Om den inte fungerar bättre kan det vara värt att prova andra kanaler.

8. Välj Använd.