Slå på eller av bandsteering på wifi-router TG799 Xtream

Den här guiden beskriver hur du slår på band steering på din router. Din router skickar normalt sett ut två wifi-nätverk, ett på 2,4 GHz och ett på 5 GHz.

De fungerar på olika sätt, läs mer om det här. Om du vill att dina enheter automatiskt ska kopplas över på det som fungerar bäst kan du slå på band steering. Då får du istället ett nätverk som består av både 2,4 GHz och 5 GHz

Den här guiden gäller routermodeller som Technicolor TG799vac Xtream. Om du har en annan router eller inte känner igen bilderna, kan du klicka här för att se om det går för din modell. Modellnamnet hittar du på routerns undersida. 
 1. Öppna en webbläsare och skriv in adressen 192.168.1.1 i adressfältet. Tryck på Enter. Fungerar det inte kan du prova att skriva in 192.168.1.254 istället.
 2. Logga in med dina användaruppgifter
  1. Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (Viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in Admin istället.
  2. Skriv sedan in det lösenord (Access Key) som står på undersidan/baksidan av din wifi-router.
  3. Klicka på Sign in.
 3. Du får nu ett val. Välj Advanced interface
 4. Klicka på Wireless. 
 5. Välj ditt nätverk på 2,4 GHz i spalten på vänster sida. 
 6. Scrolla ner en bit tills du ser Band steering Enabled. Klicka i så fältet säger ON. Bandsteering är nu aktiverat på din router. 

  Observera: ditt wifi på 5 GHz kommer inte längre att synas, utan kommer heta detsamma som det vanliga 2,4 GHz-nätverket. Om du tidigare har haft någon enhet ansluten till 5 GHz-nätverket måste du nu ansluta den på nytt. Följ den här guiden om du vill ha hjälp med det

Spara eller dela den här guiden

Ange din e-post så mejlar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.emailStatusMessage}}

Ange ditt mobilnummer så skickar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.smsStatusMessage}}

SÖK SUPPORT