Över gränsvärde TG 799vac Xtream

 1. Gör en fabriksåterställning av din router

  Gör en fabriksåterställning av din router. Detta gör du genom att hålla inne resetknappen tills dess att routern slocknar. Använd ett tunt föremål såsom en penna eller ett gem för att komma åt knappen. Du kan därefter behöva avvakta upp till 30 minuter innan alla dina bredbandstjänster är klara att användas.

  OBS! Tänk på att eventuella inställningar du ändrat i routern kommer att försvinna vid fabriksåterställningen.

 2. Kontrollera först telejacket

  Kontrollera att routern är inkopplad på första telejacket och att jacket är seriekopplat. Störningar i jackslingan uppstår och förvärras ofta med tiden. Att det har fungerat tidigare är därför ingen garanti för att din router är inkopplad i rätt jack.

  Läs vår guide för att se hur du hittar första telejacket i din bostad. 

 3. Kontrollera att du använder originalkabeln

  Kontrollera att du använder originalkabeln (den kabel som följde med din router). Tänk på att inte använda en förlängningssladd mellan telejack och router eftersom det kan störa ut bredbandssignalerna.

 4. Koppla bort övrig utrustning på jackslingan

  En del utrustning såsom telefoner, larm, fax etc kan störa ut bredbandssignalerna. Om din uppkoppling fungerar bättre när du kopplat bort den övriga utrustningen, prova att koppla tillbaka en enhet i taget för att på så sätt se vad som orsakat störningen.

 5. Prova med en annan enhet

  Prova med en annan enhet, t ex en surfplatta eller en annan dator. Om anslutningen fungerar bättre ligger felet förmodligen lokalt i din utrustning.

Spara eller dela den här guiden

Ange din e-post så mejlar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.emailStatusMessage}}

Ange ditt mobilnummer så skickar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.smsStatusMessage}}

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

SÖK SUPPORT