Långsam surf med mobilt bredband

1. Starta om eventuell router

En omstart löser majoriteten av alla surfproblem.

2. Se till att din utrustning är uppdaterad

Genom att uppdatera ditt usb-modem eller router får du en stabilare anslutning till internet.

3. Kontrollera att du har täckning

Tryck på knappen power på din router för att se om du har täckning. Ser du att signalstyrkan är dålig provar du att flytta routern för att se om det hjälper.

Står det No connection läs vår installationsguide.

4. Kontrollera surfmängd

En vanlig orsak till att det går långsamt eller inte fungerar alls är att surfmängden på ditt abonnemang är slut. Gå in på Mina Sidor för att se att du har surfmängd kvar.

5. Starta om datorn

En omstart löser majoriteten av alla surfproblem.

6. Prova med annan dator

Fungerar det med annan dator är det inte fel på tjänsten. Du behöver då isället vända dig till en datorsupport för vidare hjälp.

7. Kontrollera simkort

Prova simkortet i en annan enhet. Fungerar det inte då heller är du välkommen att kontakta oss för ett nytt simkort.

Du kan också beställa ett nytt simkort själv på Mitt Telia.