Koppla in tv från Telia med Smart Wifi

Det här behöver du:

• Smart Wifi-extendrar (två eller fler)
  • Tv-box från Telia
  • Strömkablar och nätverkskablar
  1. Koppla in Smart Wifi-extender

Ta bort skyddsplasten runt extendern. Koppla in en av dina Smart Wifi-extendrar till medieomvandlaren (se vilken port på telia.se/komigangstadsnat). Den anslutna Smart Wifi-extendern kommer att fungera som en sändare av den trådlösa signalen.

2. Starta Smart Wifi-extendern

Koppla in strömkabeln till din Smart Wifi-extender och tryck in power-knappen på baksidan. Kontrollera att power-lampan på framsidan börjar blinka.

3. Anslut din andra wifi-extender

Koppla in en nätverkskabel från ett av de gula uttagen på din andra Smart Wifi-extender till nätverksuttaget på din tv-box. Koppla in strömkabeln och tryck in power-knappen.

När LED-lamporna på framsidan av extendern lyser med ett fast grönt sken. Därefter kan du starta igång tv-boxen. Följ instruktionerna i tv-boxens kom igång guide för hur du ansluter tv-boxen.

4. Om du har fler än två extendrar: synka med WPS

Två-pack Smart Wifi-extendrar är automatiskt försynkade tillsammans, men ska du lägga till en extra behöver du göra enligt följande:

Sätt i strömkabeln till den nya extendern och tryck på power-knappen.
    Ta bort nätverkskabeln mellan medieomvandlaren och extendern. Vänta i 1, 5 min.

Vänta tills att LED-lamporna på framsidan av den nya extendern börjar blinka. Tryck då in WPS-knappen på både extendern som du just dragit ur kabeln från samt den nya extendern. När LED-lamporna lyser med ett fast grönt sken är synkningen klar.

Observera: säkerställ att enheterna står inom en meter från varandra.

Har du flera extendrar? Repetera ovan steg.

5. Placera dina extendrar
    • Försök placera dina Smart Wifi-extendrar så att de täcker så stor yta som möjligt i din bostad och cirka en meter från golvytan.
    • Om du har flera våningar i din bostad kan det vara bra att ha en Smart Wifi-extender på vardera våning.
    • Under Mitt Nätverk i appen kan du se hastigheten mellan din Smart Wifi-router och Smart Wifi-extender. Det är rekommenderat att hastigheten är över 400 Mbps.
  6. Checklista om det inte fungerar
    • Starta om all utrustning genom att dra ur strömkabeln. När allt är avstängt, kan du starta igen.
    • För mer hjälp gå till telia.se/fixa eller ring 90 200.