Koppla in mobilt bredband med routern ZTE mf93d

1. Starta WiFi i datorn eller surfplattan som du vill surfa med.
  2. Anslut simkortet till routern enligt routerns handbok
  3. Koppla in routern och håll inne strömknappen.

Anslut strömsladden till routern och till eluttaget i väggen om det inte finns ström i batteriet. Håll sedan inne strömknappen på sidan av routern tills skärmen tänds.

4. Anslut till nätverket

Efter cirka två minuter kan du söka efter trådlösa nätverk (WiFi) i din dator eller surfplatta. Leta efter WiFi med namnet 4G-Gateway-yyyy (om du inte ändrat detta namn). Det fullständiga namnet får du fram genom att klicka på WPS-knappen på sidan av routern.

5. Ange lösenord

Klicka på nätverket och ange lösenordet för WiFi. Lösenordet hittar du genom att klicka på WPS-knappen. Först visas nätverkets namn och sedan lösenordet.

6. Du kan nu börja surfa

Öppna en webbläsare, exempelvis Internet Explorer och börja surfa. Om en ruta visar att du ska fylla i pinkoden för simkortet så fyll i den och godkänn.

Om routern eller webbgränssnittet för routern visar No service behöver pinkoden fyllas i innan du kan börja surfa. Om sidan för att fylla i pinkoden inte visas öppnar du browsern och skriver in 192.168.32.1 i adressfältet. Ange pinkoden för ditt simkort och klicka på Sänd. Logga in genom att använda "admin" som användarnamn och lösenord.