Koppla in mobilt bredband med router Huawei E589, E5776, E5878, E5577, E5573, E5770 och E5576

Här hittar du en enkel kom-igång-guide för Huawei E5573.

1. Sätt i simkortet i routern

Följ anvisningarna i routerns handbok.

2. Anslut routern till ett eluttag och starta den

Det gör du genom att ansluta strömkabeln till routern och till eluttaget i väggen. Starta sedan routern genom att trycka på strömknappen, den kan sitta på sidan eller mitt på din router. Alla modeller listade nedan drivs med batteri, du behöver inte ansluta till en strömkälla förutom vid laddning eller längre användade, exempelvis i sommarstuga.

3. Anslut datorn till routerns wifi

Du ansluter genom att leta efter ett wifi med något av namnen 4G-Gateway-xxxx, Huawei-xxxx eller Huawei Wifi 4G. Klicka på Anslut och fyll i ditt lösenord.

E589, E5776, E5878: Du hittar lösenordet genom att dubbelklicka på WPS-knappen på din router. Först visas nätverkets fullständiga namn (SSID) och därefter lösenordet i routerns display.

E5577 och E5770: Du hittar lösenordet och nätverksnamnet genom att trycka en gång på strömknappen på din router. Då visas nätverkets fullständiga namn (SSID) och lösenordet i routerns display.

E5773: Du hittar lösenordet och nätverksnamnet på luckans insida.

E5576: WiFi SSID och WiFi Key hittar du under locket på vit klisterlapp uppe på ena kortändan.

Wifi-information kan även hittas under batteriluckan på de flesta modeller.

4. Du kan nu börja surfa

Om en ruta visar att du ska fylla i pinkoden för simkortet så fyll i den och godkänn. Detta behöver bara göras en gång.

Om routern eller webbgränssnittet för routern visar No service innebär det att pinkoden är aktiv på simkortet och att pinkoden ska fyllas i innan du kan börja surfa. Om inte sidan visas för att fylla i pinkoden öppnar du browsern och skriver in ip-adressen (se nedan) i adressfältet. Ange ditt simkorts pinkod och klicka på Sänd. Logga in genom att använda "admin" som både användarnamn och lösenord.

Olika ip-adresser för olika modeller
    För E589, E5776 och E5878 är den 192.168.1.1

För E5577 och E5773 är den 192.168.8.1

För E5770 är den 192.168.32.1.

För E5576 är den 192.168.8.1