Koppla in mobilt bredband med router Huawei E589, E5776, E5878

1. Anslut till ett wifi

Anslut din dator eller surplatta (den du vill använda ditt mobila bredband till) till ett wifi.

2. Sätt i simkortet i routern

Följ anvisningarna i routerns handbok.

3. Anslut routern till ett eluttag och starta den

Det gör du genom att ansluta strömkabeln till routern och till eluttaget i väggen. Starta sedan routern genom att trycka på strömbrytaren som finns på routerns baksida.

4. Anslut routern till routerns wifi

Du ansluter genom att leta efter ett wifi med namnet Huawei Wifi 4G (om du inte ändrat detta namn) klicka på Anslut och fyll i ditt lösenord.

Du hittar lösenordet genom att dubbelklicka på WPS-knappen på din router. Först visas nätverkets fullständiga namn (SSID) och därefter lösenordet i routerns display.

5. Du kan nu börja surfa

Om en ruta visar att du ska fylla i pinkoden för simkortet så fyll i den och godkänn. Detta behöver bara göras en gång.

Om routern eller webbgränssnittet för routern visar No service innebär det att pinkoden är aktiv på simkortet och att pinkoden ska fyllas i innan du kan börja surfa. Om inte sidan visas för att fylla i pinkoden öppnar du browsern och skriver in 192.168.1.1 i adressfältet. Ange ditt simkorts pinkod och klicka på Sänd. Logga in genom att använda "admin" som både användarnamn och lösenord.