Koppla in tv från Telia via telejacket

För att koppla in tv via XDSL behöver du följande utrustning:

Wifi-router eller modem med tillhörande strömadapter

Tv-box med tillhörande strömadapter

Nätverkskabel

HDMI-kabel

1. Koppla in ditt bredband via telejacket

Har du redan kopplat in en wifi-router eller modem kan du hoppa till steg 2. Annars följer du denna guide.

2. Koppla routern eller modemet till tv-boxen

Koppla nätverkskabeln från nätverksuttaget på din tv-box (bild 1) till ett av de gula nätverksuttagen på din router (bild 2). Om du har ett modem ska nätverskabeln gå till uttag 2.

3. Koppla en HDMI-kabel mellan tv-boxen och tv:n

Koppla kabeln från uttaget märkt HDMI på tv-boxen till ett HDMI-uttag på tv:n. Om du har flera HDMI-uttag på din tv, kolla vilket nummer det är på uttaget du väljer då du senare ska välja denna källa med fjärrkontrollen.

4. Starta tv-boxen

Koppla in strömsladden till tv-boxen och sätt in kontakten i ditt strömuttag. Boxen startar automatiskt.

5. Starta tv:n

Starta din tv och välj den källa du kopplade in HDMI-kabeln i. Detta gör du med hjälp av fjärrkontrollen, ofta heter denna knapp ”source”, ”källa”, ”input” eller ”av” men det kan variera mellan olika fjärrkontroller.
    När du valt rätt källa (oftast någon av HDMI1, HDMI2 eller HDMI3) ska du få upp en bild som visar att tv-tjänsten håller på att starta upp.

6. Aktivera tv-tjänsten

När välkomstsidan visas är det dags att aktivera tjänsten. Om välkomstsidan inte visas utan istället fastnar i uppstarten, testa starta om TV-boxen genom att dra ut strömkabeln, vänta några sekunder, och koppla in den igen. Om det fortfarande inte fungerar, gör denna felsökning.

7. Skriv in din identifikationskod och kontrollkod

Identifikationskoden och kontrollkoden ska du antingen ha fått via brev eller via SMS beroende på vilket alternativ du valde vid beställningen. Du kan också hitta dina tv-koder på Mitt Telia, under Mina koder.

Skriv in koderna och klicka på OK, din tv är nu aktiverad.

8. Trådlös tv

Vill du koppla in trådlös tv? Följ denna guide.

Aktivera tv från Telia

Första gången du startar upp tv från Telia blir du ombedd att aktivera tjänsten genom att logga in med dina tv-koder. Du hittar dina tv-koder och bekräftelser på Mitt Telia.