Koppla in tv från Telia via telejacket

Det här behöver du:

• Wifi-router eller modem med tillhörande strömadapter
  • Tv-box med tillhörande strömadapter
  • Nätverkskabel
  • HDMI-kabel
  1. Koppla in wifi-routern till telejacket

Har du redan kopplat in en wifi-router eller modem kan du hoppa till steg 2. Annars följer du denna guide.

2. Koppla routern eller modemet till tv-boxen

Koppla nätverkskabeln från nätverksuttaget på din tv-box till ett av de gula nätverksuttagen på din router. Om du har ett modem ska nätverskabeln gå till uttag 2.

3. Koppla en HDMI-kabel mellan tv-boxen och tv:n

Koppla kabeln från uttaget märkt HDMI på tv-boxen till ett HDMI-uttag på tv:n. Om du har flera HDMI-uttag på din tv, kolla vilket nummer det är på uttaget du väljer då du senare ska välja denna källa med fjärrkontrollen.

4. Starta tv-boxen

Koppla in strömsladden till tv-boxen och sätt in kontakten i ditt strömuttag. Boxen startar automatiskt.

5. Starta din tv

Starta din tv och välj den källa du kopplade in HDMI-kabeln i. Detta gör du med hjälp av fjärrkontrollen, ofta heter denna knapp ”source”, ”källa”, ”input” eller ”av” men det kan variera mellan olika fjärrkontroller.
    När du valt rätt källa (oftast någon av HDMI1, HDMI2 eller HDMI3) ska du få upp en bild som visar att tv-tjänsten håller på att starta upp.

6. Aktivera tv-tjänsten

När välkomstsidan visas är det dags att aktivera tjänsten. Om välkomstsidan inte visas utan istället fastnar i uppstarten, testa att starta om tv-boxen genom att dra ut strömkabeln, vänta några sekunder, och koppla in den igen.

Skriv in koderna och klicka på OK. Din tv är nu aktiverad.
    Identifikationskoden och kontrollkoden har du antingen fått via brev eller sms. Du kan alltid hitta dina tv-koder på Mitt Telia.

7. Koppla in fler tv-boxar

Vill du koppla in ytterligare en tv-box? Upprepa steg 2-6.

Vill du koppla in trådlös tv med repeater? Följ denna guide.

Om du upplever problem med din tv-tjänst kan du enkelt använda vår automatiska felsökning

Logga in med dina koder

Första gången du startar upp tv från Telia blir du ombedd att aktivera tv-boxen genom att logga in med dina tv-koder. Du hittar dina tv-koder på Mitt Telia.