Koppla in en ny router

Det här behöver du:

• Wifi-router TG799vac med tillhörande strömadapter
  • Delningsdosa
  1. Koppla ur den gamla wifi-routern

Dra ut strömkabeln och sladdarna på baksidan av wifi-routern.

2. Koppla in den nya wifi-routern

Anslut delningsdosan i det första telejacket samt i två av kontakterna på din wifi-router.

• Grå kontakt till grått uttag markerat med DSL.
    • Grön kontakt till grönt uttag markerat med 1.

Koppla sedan strömkabeln till uttaget i routern och strömadaptern i eluttaget.

3. Starta routern

Starta wifi-routern genom att trycka på knappen som är markerad nedan. Programvaran uppdateras nu automatiskt och tjänsterna börjar fungera allteftersom. Det tar ca 15 minuter för wifi-routern att läsa in programvaran, koppla inte bort några sladdar under denna tid.
    Om det inte skulle fungera efter detta kontrollera att sladdarna är rätt kopplade och starta därefter om wifi-routern genom att slå av och på strömmen.

4. För att surfa via wifi

Anslut dina enheter (dator, mobil, surfplatta etc) till den nya wifi-routern så att du kan surfa via wifi. Wifi-routern har två nätverk, ett som heter Telia-XXXXXX (2,4GHz) och ett som heter Telia5GHz-XXXXXX. Anslut gärna till båda nätverken (ett åt gången) så väljer dina enheter det frekvensband som är bäst beroende på hur långt du är från wifi-routern.

Du hittar nätverkens namn och lösenord på wifi-routerns undersida.

5. Bra att ha

Vill du hellre surfa med nätverkskabel ansluter du den till din dators nätverksuttag och till ett valfritt gult uttag på wifi-routern.

Vill du veta vad wifi-routerns lampor betyder?

Har du även Tv från Telia kan du enkelt koppla in den på nytt

6. Problem?

Om du upplever något strul kan du använda vår automatiska felsökning.