Sundbybergs Stadsnät: Koppla in bredband med Netgear R6220 på LAN-uttag

Det här behöver du för att koppla in bredband:

• Router Netgear R6220.
  • Nätverkskabel.

Har du fler LAN-uttag installerade i din bostad kan du ha ett kopplingskåp. För mer information klicka här.

1. Koppla in Netgear R6220 till ditt inkommande LAN-uttag Koppla en nätverkskabel mellan ditt inkommande LAN-uttag i din bostad till det gula uttaget märkt WAN på din Netgear.
  2. Anslut strömadaptern Koppla strömadaptern till Power-uttaget på din router. Sätt sedan strömadaptern i ett eluttag och starta routern med strömbrytaren. Vänta tills att Power-lampan på routerns ovansida lyser med ett fast grönt sken.
  3. Öppna en webbläsare Efter att du har kopplat in routern öppnar du en webbläsare. Du kommer automatiskt att styras till routerlogin.net.
    Om du inte kommer till denna sida, gör följande:
    1. Testa att gå till en annan webbsida, om det fungerar har routern ställt in allt automatiskt och du behöver inte göra något mer.
    2. Kontrollera att allt verkar korrekt inkopplat.
    3. Gör en Factory reset av routern (använd något smalt för att kunna trycka in knappen Reset på routerns baksida tills att lamporna slocknar). Testa sedan igen.
  4. Här ser du din wifi-information, alltså lösenorden för ditt nätverk. Det är samma lösenord som står på undersidan av din router.
  5. Här får du alternativet att hämta tillhörande appar från Netgear. Vill du inte göra det bockar du bara ur rutorna och klickar på Exit.
  6. Om det finns ny programvara för routern kommer den att installeras. Annars väntar du bara och trycker OK.
  7. Om du vill kan du registrera din router, annars trycker du bara på krysset i det övre högra hörnet. Välj sedan "Do not create account".
    Nu är installationen klar och du ska kunna surfa som vanligt.
    Här är en guide för att ansluta till wifi
  8. Fler tips Koppla in bredbandstelefoni
    Vill du även koppla in bredbandstelefoni? Följ den här guiden.
    Koppla in tv
    Ska du även koppla in tv? Följ den här guiden.
    Wifi-guide
    Förbättra ditt wifi, följ den här guiden.