Sundbybergs Stadsnät: Koppla in bredband med wifi-router på LAN-uttag

Det här behöver du för att koppla in bredband:

• Wifi-router.
  • Nätverkskabel.
Har du fler LAN-uttag installerade i din bostad kan du ha ett kopplingskåp. För mer information klicka här.
Har du beställt mer än en tjänst? Då behöver du en medieomvandlare, chatta med oss längst nere på sidan för att beställa en.
  1. Koppla in wifi-routern till dit LAN-uttag Koppla en nätverkskabel mellan ditt inkommande LAN-uttag i din bostad till det röda uttaget märkt WAN på din wifi-router
  2. Anslut routern till ett eluttag och starta den Koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din router. Sätt sedan strömadaptern i ett eluttag och starta med strömbrytaren.
  3. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt Det tar ca 15 minuter för routern att läsa in programvaran, koppla inte bort några sladdar under denna tid.
    Om det inte skulle fungera efter detta kontrollera att sladdarna är rätt kopplade och starta därefter om routern genom att slå av och på strömmen.

Du hittar namnet på ditt nätverk och lösenord på routerns undersida.
    Här är en guide för att ansluta till Wi-Fi
  4. Fler tips Anslut till wifi
    För att surfa trådlöst, följ den här guiden.
    Koppla in tv
    Ska du även koppla in tv? Följ den här guiden.
    Wifi-guide
    Förbättra ditt wifi, följ den här guiden.