Inget fel trådlöst TG 799vac

Om det aldrig fungerat att ansluta till internet, läs istället vår guide för hur du kopplar in wifi-routern.

1. Kontrollera ECO-lampan

Knappen ger en översikt över routerns och tjänsternas status. Ikonen ser ut som en antenn.

Grönt ljus, fast - den trådlösa routern fungerar som den ska.
    Grönt ljus, blinkar - uppgradering pågår.
    Rött ljus - någon av dina tjänster fungerar inte.
    Blått ljus - strömsparläge. Wifi är avstängt. Alla andra tjänster är tillgängliga.

Lyser knappen blå, tryck på den (håll in några sekunder) för att slå på wifi och försök att surfa.

2. Kontrollera att wifi är påslaget på din dator

Har du en bärbar dator kan det sitta en knapp som kan slås av/på baktill eller på sidan av datorn.

3. Placera din dator och router i samma rum

Undvik att placera utrustningen i skåp, garderob eller bakom tjocka väggar. Ställ heller inte routern nära exempelvis en mikrovågsugn, akvarium, belysning eller annan elektronisk utrustning med bluetooth eftersom det kan störa ut de trådlösa signalerna.

4. Fabriksåterställ din router

Detta gör du genom att hålla inne resetknappen tills dess att routern slocknar. Använd ett tunt föremål såsom en penna eller ett gem för att komma åt knappen. Du kan därefter behöva vänta upp till 30 minuter innan alla dina bredbandstjänster är klara att användas.

OBS! Tänk på att eventuella inställningar du ändrat i routern kommer att försvinna vid fabriksåterställningen.