Inget fel TG 784/787

1. Börja med att starta om din dator

En omstart kan avhjälpa många problem och nollställer programmen.

2. Kontrollera brandväggsinställningar

Felaktiga brandväggsinställningar kan blockera datatrafik. Brandväggar uppdateras ofta regelbundet och det kan därför skett förändringar utan att du aktivt ändrat något.

Du kan också tillfälligt prova att inaktivera din brandvägg. Du bör dock vara medveten om att det alltid innebär en större risk att surfa utan brandvägg.

3. Gör en fabriksåterställning av din router

Detta gör du genom att hålla inne resetknappen på routerns vänstra kortsida, tills dess att routern slocknar. Använd ett tunt föremål såsom en penna eller ett gem för att komma åt knappen. Du kan därefter behöva avvakta upp till 30 minuter innan alla dina bredbandstjänster är klara att användas.

OBS! Tänk på att eventuella inställningar du ändrat i routern kommer att försvinna vid fabriksåterställningen.

4. Anslut en annan dator/surfplatta/mobil till din router

Om anslutningen då fungerar ligger problemet förmodligen i den första enhet du testade med.