Felsök trådlös tv med Smart Wifi-extender

Om din trådlösa tv med Smart Wifi-extender inte fungerar som den ska kan det vara en bra idé att göra en felsökning. Här hjälper vi dig.

 1. Kontrollera att alla kablar sitter i ordentligt och att Power-lampan lyser Om ingen av lamporna lyser, kontrollera att Power-knappen är intryckt. Du kan också prova att koppla in annan utrustning i eluttaget för att utesluta fel på uttaget.
 2. Starta om alla enheter T.ex. trådlös router, fiberkonverter, tv-box och Smart Wifi-extender . 
  Saknar din utrustning on/off-knapp går det lika bra att dra ut strömkabeln i några sekunder. 
 3. Kontrollera att du kopplat ihop enheterna korrekt Kontrollera så antingen lampan märkt 5 GHz eller 2.4 GHz bilnkar grönt.  Om ingen av dessa blinkar kan de behöva synka ihop enheterna på nytt. Här är en guide för hur du gör det.
 4. Flytta enheterna närmare varandra Om någon lampa lyser rött betyder det att den tråslöa signalen inte är tillräcklig. Prova att flytta dina Smart Wifi-extender-enheter närmare varandra tills lampan lyser grönt, ofta kan det räcka med att flytta dem ett par centimeter.
  Du kan även testa att flytta fram din Smart Wifi-extender så den står mer öppet. Till exempel kan signalen störas om den står bakom din tv. Försök att ha din Smart Wifi-extender minst en halvmeter från närmaste eletronisk utrustning.
   
 5. Kontrollera signalstyrkan via appen Starta din App för Smart Wifi-extender . Klicka in dig på "My Network", där kan du se hur bra signal det är mellan dina Smart Wifi-extender-enheter. Vi rekommenderar att det är över 400 Mbps åt båda hållen. 
 6. Prova att koppla ur närliggande utrustning som kan störa Ibland kan viss elektronisk utrustning, framför allt äldre utrustning, störa ut den trådlösa sändningen. Till exempel mikrovågsugn, högtalare och trådlösa telefoner.
  Om du även använder Smart Wifi-extender till internet är det bra att slå av wifi från routern, då det kan störa den trådlöa signalen. Här är en guide för hur du gör det på en wifi-router.
 7. Gör en fabriksåterställning av både sändare och mottagare Kontrollera att din Smart Wifi-extender-enhet är påslagen. Tryck sedan in Reset-knappen med en penna eller ett gem i 10 sekunder. Knappen finns på sidan av enheten.
  Observera: när fabriksåterställningen är gjord måste alla inställningar göras om på enheterna innan de kan användas. Följ den här guiden för att installera dem på nytt.

Spara eller dela den här guiden

Ange din e-post så mejlar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.emailStatusMessage}}

Ange ditt mobilnummer så skickar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.smsStatusMessage}}

SÖK SUPPORT