Öppna portar i Sagemcom F@st 5370e

Här hittar du instruktioner för hur du öppnar portar i din Sagemcom F@st 5370e.

1. Logga in på din router

Se först till så att du är ansluten till wifi-routern du vill öppna portar i. Öppna sedan valfri webbläsare och skriv in 192.168.1.1 i adressfältet. Du kommer då hamna på en inloggningssida som vill att du anger användarnamn och lösenord.

Användarnamn: Är redan förinställt och är Administrator.

Lösenord: Finner du på wifi-routerns baksida och benämns som Web Access Key.

2. Klicka på Access Control.
  3. Klicka på fliken Port Forwarding. Scrolla sedan ner en bit för att komma till nästa steg.
  4. Fyll i fälten

Custom service name - Skriv in applikationen eller spelets namn.
    Service - Välj Other, om inget annat specifikt önskas.
    Protocol - Välj TCP eller UDP beroende på vilka portar du vill öppna.
    External Host - Används normalt sett inte.
    Internal Host -  Skriv in den enhet (IP-adress eller MAC-adress) som du vill att regeln ska styra mot.
    External Port - Skriv in den port du vill öppna.
    Internal Port - Normalt sett väljer du samma som External Port.

När du är klar, klicka på Add.