Byt sändningskanal med TG799vac och Xtream

Den här guiden gäller nyare routermodeller som Technicolor 799vac och 799vacxtream och i vissa fall även 799v2. Om du inte känner igen bilderna har din router en annan mjukvara, klicka då här. Modellnamnet hittar du på routerns undersida.

1. Öppna en webbläsare och skriv in adressen 192.168.1.1 i adressfönstret. Tryck på Enter.

Fungerar det inte kan du prova att skriva in 192.168.1.254 istället.

2. Logga in med dina användaruppgifter

Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (Viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in admin istället.

Skriv sedan in det lösenord (Access Key) som står på undersidan/baksidan av din wifi-router.

Klicka på Sign in.

3. Du får nu ett val. Välj Advanced interface

4. Klicka på Wireless.

5. Välj det nätverk i menyn som du vill byta sändningskanal på.

6. Under Channel, välj kanal och klicka sedan på Save. Testa någon av kanalerna 1, 6 eller 11.