Ställ in familjeregler på en dator för Telia Trygg surf

Familjeregler aktiveras per användarkonto på datorn och man bör därför skapa olika konton beroende på vad man vill begränsa, till exempel kan vuxna och barn ha varsitt konto på samma dator.

1. Öppna Telia Trygg surf, klicka på Familjeregler och sedan på Ställ in.
  2. Logga in med dina inloggningsuppgifter. Har du inte än bytt till ett eget lösenord finns lösenordet att hitta i installationsmejlet som skickades från F-Secure safeavenue@f-secure.com.
  3. Välj Mitt barns enhet och tryck sedan fortsätt.
  4. Välj en redan existerande barnprofil eller skapa en ny profil. Skapar du en ny profil ombeds du fylla i barnets namn samt dess ålderskategori. Ställ gärna in familjereglerna tillsammans med ditt barn så att ni har en diskussion om vilka regler som gäller och varför.
  5. Sedan kan du ställa in om barnet ska ha begränsad surftid.
  6. Sedan kan du ställa in om barnet ska ha sovtider för när de inte ska kunna surfa. Du kan ställa in olika tider för vardagar och helger.
  7. Sedan kan du ställa in om barnet ska ha något eller några innehållsfilter (så som vuxeninnehåll, spel&betting, vapen, etc) aktiverade.
  8. När detta är gjort visas en sammanställning över de familjeregler du ställt in. Dessa kan du sedan fjärrhantera direkt genom din egen mobilapp eller via telia.se/mysafe.