Kom igång med Telia Wifi Windows 10

Telia Wifi kan användas av dig som har Telias mobila bredband. Så här kommer du igång med wifi i din dator.

1. Logga in på Mitt Telia på din dator med dina användaruppgifter eller bankID.

2. Klicka på det abonnemang du vill använda till din dator.

3. Klicka på Lägg till enhet.

4. Högerklicka på wifi-ikonen i högra hörnet och välj Öppna Nätverks- och delningscenter.

5. Klicka sedan på Skapa en ny anslutning.

6. Välj Anslut till ett trådlöst nätverk manuellt.

7. Skriv in Telia wifi1x i fältet Nätverksnamn, sätt säkerhets-typ till WPA2-Enterprise och krypteringstyp till AES

8. Klicka på Ändra anslutningsinställningar.

9. Klicka på fliken, Säkerhet och välj EAP-TTLS i rullgardinsmenyn för nätverksautentisering och välj inställningar.

10. Välj EAP-MSCHAP v2 i rullgardinsmenyn för EAP-metod för autentisering och klicka på konfigurera

11. Klicka ur checkboxen och klicka på OK följt av OK så att du använder till fönstret Egenskaper för trådlöst nätverk: Telia wifi1x.

12. Välj Avancerade inställningar.

13. Skriv in dina Telia wifi-inloggningsuppgifter i fönstret. Du är nu klar och kan trycka på OK för att spara inställningarna.

14. Välj Telia wifi1x i wifi-listan i hörnet och välj Anslut.