Artiklar

Vi älskar de möjligheter som digital teknik och bra uppkoppling ger till en enklare, roligare och tryggare vardag och en bättre framtid. Här hittar du tips, råd och kunskap om allt från 5G och digital säkerhet till bästa tv-serierna och uppkopplat familjeliv.

Vad är du intresserad av?

Alla artiklar

Visar 154–157 av 157 artiklar

Gruvarbetare i Kankbergsgruvan.

Boliden/Tomas Westermark

Innovation

Smartare gruva med 5G

Något så enkelt som att ringa ett mobilsamtal har varit en omöjlighet i en gruva - hittills. I Kankbergsgruvan i Västerbotten visar 5G-tekniken vägen mot en smartare, säkrare och effektivare arbetsplats.

Smartare gruva med 5G
Match mellan Hammarby och Elfsborg i Allsvenskan. Foto från discovery+.

Foto: discovery+

Underhållning

Bästa tv-sporten i april 2023

Säsongspremiär för Allsvenskan, slutspel i UEFA Champions League och final i SHL. April är en minst sagt matig månad för tv-sport – här är höjdpunkterna.

Bästa tv-sporten i april 2023
Hållbarhet

Telia antar vetenskapligt baserade miljömål

2019 satte Telia högt ställda miljömål som syftar till att nå noll koldioxidutsläpp till 2030. Nu har den FN-stödda samarbetsorganisation Science Based Targets Initiative (SBTi) granskat och godkänt Telias miljömål som förankrade i vetenskapliga krav.

Telia antar vetenskapligt baserade miljömål
Man med hörlurar tittar mot solen
Hållbarhet

Eco Rating - för ett miljösmart mobilval

Nu blir det enklare att väga in miljöfaktorer när du väljer mobiltelefon. Telia är tillsammans med fyra andra europeiska telekombolag initiativtagare till Eco Rating, en ny gemensam miljöklassificering för mobiltelefoner.

Eco Rating - för ett miljösmart mobilval