28 juni 2023

5 min läsning

Underhållning

Nya serier och filmer med premiär i maj 2023

Våren är ju här men även under maj kommer det en massa spännande premiärer och aktuella serier på de populära streamingplattformarna Netflix, C More, HBO Max, Viaplay och SkyShowtime. Här är några av de titlar som du inte vill missa i vår.

Familj med tre barn och hund samlad i tv-soffan.

Premiärer i maj från C More

Top Dog säsong 2 - premiär: 8/5
Top Dog är en modern dramathriller som speglar det nya Sverige och följer den komplicerade kärlekshistorien mellan juristen Emily och ex-fången Teddy. Båda är fast i sina respektive cyniska världar och deras vägar korsas på oväntade sätt.

Fejkpatient - premiär: 25/5
Albin jobbar som fejkpatient på sjukhuset och väntar på sin stora skådespelarroll. Men när han plötsligt får veta att han är sjuk på riktigt, tvingas han omvärdera sitt liv och sina relationer. En humoristisk och tankeväckande serie om att ifrågasätta sin framtid.

From säsong 2 - premiär: 10/5
Familjen Matthews hamnar i en mardrömslik situation när de fastnar i en mystisk småstad som hemsöks av farliga varelser varje kväll efter mörkrets inbrott. De måste kämpa för sin överlevnad och försöka hitta en väg ut ur loopen. En sinnesomstörtande skräckserie som kommer att få dig att sitta på helspänn.

Samla din streaming i vårt bästa paket:
All underhållning från Netflix, C More och HBO Max.

Premiärer i maj från Viaplay

Alert: Missing Persons Unit säsong 1 – premiär 10/5
Efter att Nikki Batistas son försvinner går hon med i Philadelphia-polisens enhet för försvunna personer, där hon senare rekryterar sin ex-make, för att försöka hitta honom och hjälpa andra i samma sits.

The Woman King – premiär – 26/5
Inspirerad av sanna händelser är det här den anmärkningsvärda, actionfyllda filmen om de kvinnliga krigare som skyddade det afrikanska kungariket Dahomey.

The Swarm säsong 1 – premiär 28/5
När mänskligheten står inför ett hot från en okänd intelligens i havet lägger ett team av forskare fram en till synes omöjlig teori som kommer att utmana mänsklighetens självbild som den ultimata skapelsen.

Se Viaplays filmer och serier med All Film & Serier från C More, Viaplay och HBO Max.

Premiärer i maj från Netflix

Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte - premiär: 4/5
Succéserien Familjen Bridgerton återvänder med en ny spinoff-serie. Denna gång får vi följa giftermålet mellan den unga drottning Charlotte och kung George, en kärlekshistoria som utspelar sig före händelserna i Familjen Bridgerton.

The Mother - premiär: 12/5
En militärutbildad lönnmördare tvingas gå under jorden för att skydda sitt barn. När hennes dotter hotas av hämndlystna brottslingar väcks hennes instinkter och hon tar saken i egna händer.

McGregor Forever miniserie - premiär: 17/5
Utforska karriären och livet hos den ikoniska UFC-stjärnan Conor McGregor i denna fängslande dokumentärserie. Följ med på hans resa och upplev hans brutala slag och karisma som gjorde honom till en av sportens största stjärnor.

FUBAR säsong 1 - premiär: 25/5
Arnold Schwarzenegger gör sin första framträdande i en tv-serie i denna actionfyllda thriller. När en far och dotter upptäcker att de båda arbetar för CIA, blir ett farligt uppdrag till ett kaotiskt familjedrama. Spänning och intriger väntar i FUBAR.

Samla din streaming i vårt bästa paket: All underhållning från Netflix, C More och HBO Max.

Premiärer i maj från HBO Max

White House Plumbers - premiär: 2/5
En helt ny serie inspirerad av verkliga händelser. Följ med Woody Harrelson och Justin Theroux i denna spännande historia om Nixons egna politiska sabotörer, E. Howard Hunt och G. Gordon Liddy, som av misstag hjälper till att störta presidenten de skulle egentligen skydda.

The Great säsong 3 - premiär: 13/5
Catherine och Peter kämpar för att få sitt äktenskap att fungera efter en rad problem. Peter har överlevt ett mordförsök utfört av Catherine och deras relation är fylld av konflikter och intriger.

Fear the Walking Dead säsong 8 - premiär: 15/5
Den populära zombiedramaserien är tillbaka för sin sista säsong. Följ med när Morgan och Madison tar upp kampen mot PADRE för en chans till en bättre värld i en postapokalyptisk miljö.

Samla din streaming i vårt bästa paket: All underhållning från Netflix, C More och HBO Max.

Premiärer i maj från SkyShowtime

Lust säsong 1 – premiär 5/5
Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga spelar fyra medelålders vänner som brottas med problem inom sina sexliv. Denna serie balanserar lättsam komedi med allvarligare ämnen som sexuella trakasserier och personlig identitet.

A Town Called Malice säsong 1 – premiär: 12/5
En berusande blandning av kriminell thriller och familjesaga från början av 80-talet. Följ med Lords-familjen, en familj av gangsters från södra London, som försöker återta sin forna glans på Costa Del Sol.

Sergio Leone: The Italian Who Invented America - premiär: 5/5
Utforska livet och karriären hos den ikoniska italienska regissören Sergio Leone, känd som "spaghettiwestern-genrens fader". Upptäck hans påverkan på filmhistorien och hans samarbete med stora Hollywood-stjärnor.

Fatal Attraction – säsong 1 - premiör: 22/5
En modern tolkning av den klassiska thrillerfilmen från 80-talet. Denna serie utforskar ämnen som äktenskap, otrohet och komplexa personlighetsstörningar genom lins en av intensiv spänning och passion.

Se alla filmer och serier från SkyShowtime.

Bild: Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte, Copyright: Netflix

Fler artiklar i samma ämne: