08 maj 2023

6 min läsning

Underhållning

Nya serier och filmer med premiär i april 2023

Sugen på en ny serie att följa eller längtar du efter fortsättningen på en gammal favorit? Då är det bara att dra igång valfri streamingtjänst. Här de bästa av april månads premiärer från C More, Netflix, Viaplay, HBO Max och SkyShowtime.

Nicolai Cleve Broch och Alexandra Rapaport i Morden i Sandhamn säsong 9. Foto: Johan Paulin/C More/TV4

Foto: Johan Paulin/C More/TV4

Premiärer i april från C More

I april kommer två favoriter tillbaka med nya säsonger. Den 1/4 återser vi komediserien Sjölyckan (säsong 4) om familjen Kling och deras skärgårdsparadis. Hans Moseson spelar pensionerade pappa Berndt, Henrik Schyffert och Malin Cederbladh barnen Tomas och Klara. Räkna med hög igenkänningsfaktor om alla de förvecklingar, pinsamheter och konflikter som kan uppstå när flera generationer ska samsas under semestern.

Näst ut är deckarserien Morden i Sandhamn (säsong 9), baserad på Viveca Stens bästsäljande romanserie och med Alexandra Rapaport i huvudrollen som Nora Linde. Rafflande kriminalfall i förförande vacker skärgårdsmiljö.

Om du är sugen på en serie mer åt skräckhållet återkommer amerikanska From med säsong 2 den 26/4. Familjen Matthews har fastnat i en mystisk småstad i USA som hemsöks av farliga varelser och måste hitta en väg ut. Mystiskt och läskigt av producenterna bakom Lost.

När drottning Elizabeth II gick ur tiden 2022 var det bokstavligen slutet på en era. Elizabeth satt på tronen i hela 70 år och regerade genom stora samhällsförändringar. Hon var en person som alla kände till men få visste mycket om. Dokumentären Elizabeth – A Portrait in Part(s) skildrar ett nästan 100-årigt liv sammanflätat med historiska milstolpar. Premiär 5/4.

Samla din streaming i vårt bästa paket: All underhållning från Netflix, C More och HBO Max.

Premiärer i april från Viaplay

På Viaplay bjuder april på två helt nya seriepremiärer. Leva life (5/4) är en nyproducerad svensk serie om Nora, en ung och livlig journalist med lovande framtidsutsikter. Men precis när hon är på väg att ta sig an världen får hon ett hemskt besked: en livshotande cancerdiagnos. I huvudrollen Hanna Ardéhn, känd från Störst av allt.

Den 10/4 kommer sedan första säsongen av Accused, en amerikansk kriminalserie i 15 avsnitt. Varje avsnitt är en fristående historia som undersöker några av de mest relevanta frågorna i vår tid genom vanliga människor som hamnar i extraordinära situationer.

Max Verstappen är den främste Formel 1-föraren just nu med två raka mästerskapstitlar. Dokumentären Max Verstappen – Anatomy of a Champion släpps 2/4 och ger en inblick i den uppväxt som gjorde honom till den mästare han är i dag. Ett måste för den motorintresserade.

På filmfronten bjuder Viaplay på två nyheter. Den 5/4 släpps Camino, ett danskt relationsdrama om en ung kvinna och hennes far som ger sig ut på en 260 mil lång vandring längs den spanska pilgrimsleden Camino de Santiago. Och den 21/4 kommer Där kräftorna sjunger, en filmatisering av Delia Owens succéroman med samma namn om Kya som växer upp i North Carolinas träskmarker och blir misstänkt för ett mord.

Se Viaplays filmer och serier med All Film & Serier från C More, Viaplay och HBO Max.

Premiärer i april från Netflix

Netflix sparkar igång april med miniserien Krigsseglaren (2/4). När andra världskriget bryter ut ställs två sjömän på ett norskt handelsfartyg inför en brutal verklighet när de försöker överleva en strid de inte bett om att utkämpa. Med Kristofer Joner från bland annat The Revenant.

Den 6/4 släpps Beef säsong 1. Beef är ett drama om hur en trafikincident mellan två främlingar – den misslyckade entreprenören Danny (Steven Yeun) och den frustrerade egenföretagaren Amy (Ali Wong) – tar fram deras allra värsta sidor.

Historiskt drama blir det i Transatlantic säsong 1 (premiär 7/4). Serien berättar historien om två amerikaner och deras vänner som organiserar sig för att hjälpa konstnärer, författare och andra flyktingar att komma undan nazisterna i 1940-talets Marseilles.

Keri Russell som vi minns från serien Felicity spelar huvudrollen i The Diplomat säsong 1 (20/4) med David Gyasi och Rufus Sewell i andra roller. Storyn kretsar kring karriärdiplomaten Kate som mitt i en internationell kris försöker få ordning på sitt nya jobb som brittisk ambassadör och sitt turbulenta äktenskap med en politisk stjärna.

Samla din streaming i vårt bästa paket: All underhållning från Netflix, C More och HBO Max.

Premiärer i april från HBO Max

Love & Death (premiär 27/4) är en miniserie skriven av den produktive författaren och producenten David E. Kelley som legat bakom succéer som Big Little Lies, Ally McBeal och Boston Legal. Den här serien bygger på en verklig historia om två gifta par som lever ett lugnt småstadsliv i en liten stad i Texas – tills en otrohetsaffär får någon att plocka upp en yxa. Med bland andra Elizabeth Olsen.

Den 24/4 kommer kriminalkomedin Barry tillbaka på Netflix för sin fjärde säsong. Bill Hader spelar titelrollen som hitman som vill lämna sitt våldsamma förflutna bakom sig och ägna sig åt teater istället. Men att sluta är lättare sagt än gjort…

För de yngre bjuder april på filmen Mumier på äventyr (premiär 8 april). Det här är en animerad historia om tre egyptiska mumier som hamnar i dagens London där de försöker leta rätt på en gammal ring som stals av arkeologen Lord Carnaby.

Samla din streaming i vårt bästa paket: All underhållning från Netflix, C More och HBO Max.

Premiärer i april från SkyShowtime

Kommer du ihåg Pink Ladies? Klart du gör. Serien Grease: Rise of the Pink Ladies (premiär 7/4) utspelas fyra år innan händelserna i den klassiska musikalfilmen. Fyra uttråkade och utstötta tjejer bestämmer sig för att ha kul på sina egna villkor – och utlöser en moralpanik som kommer att förändra Rydell High för alltid…

Den 19/4 släpper SkyShowtime science fiction-rysaren Nope, regisserad av Jordan Peele (Us, Get Out) med Daniel Kaluuya i huvudrollen som hästskötaren OJ. OJ och hans syster Emerald börjar uppleva oförklarliga fenomen på sin lantliga ranch och försöker fånga de mystiska händelserna på film. Sanningen är minst sagt oväntad.

Vill du rysa åt alldeles verkliga hemskheter kommer dokumentären Fred West: The Glasgow Girls den 13/4. I tre avsnitt skildras Fred Wests tid i Glasgow på 1960-talet och hur han kom att bli en av Storbritanniens värsta seriemördare.

Se alla filmer och serier från SkyShowtime.

Bild: Nicolai Cleve Broch och Alexandra Rapaport i Morden i Sandhamn, säsong 9. Foto: Johan Paulin/C More/TV4

Fler artiklar i samma ämne: