30 augusti 2023

4 min läsning

Sport

Sommarens hetaste tv-sport 2023

Sommaren är här men sporten tar aldrig semester. Sommaren 2023 bjuder på ett fotbolls-vm, tennisklassikern Wimbledon, flera stora golfturneringar och massor av racing - bland mycket annat. Här hittar du listan på sommarens största sporthändelser i tv och var du kan streama dem.

På sommaren går det bra att se tv tillsammans utomhus och uppleva många fina sportögonblick tillsammans. Tack vare Telia och Sveriges bästa nät, enligt Umlaut, finns det dessutom täckning nästan överallt.

Fotboll i tv sommaren 2023

Sommarens stora begivenhet inom fotbollen är självklart damernas Fotbolls-VM som spelas 20/7-28/8 i Australien och Nya Zeeland. Sverige spelar i Grupp G tillsammans med Argentina, Italien och Sydafrika. Svenskorna kliver in i turneringen söndag den 23 juli klockan 06:00 svensk tid då man möter Sydafrika. Europamästarna England anses vara favoriter till VM-guldet men regerande världsmästarna USA kan knappast räknas ut heller.
Följ Fotbolls-VM på Viaplay.

Medan damerna slåss i VM kämpar herrlandslaget i kvalet till fotbolls-EM 2024. Sverige möter Österrike tisdag den 20 juni. I skrivande stund är Österrike etta i grupp F medan Sverige ligger på tredje plats efter att ha slagit Azerbajdzjan men fått stryk av Belgien. Följ EM-kvalet 2023 på Viaplay.

Allsvenskan tar sommarsemester från 12 – 30 juni. Sedan drar säsongen igång igen den 1 juli då vi bland annat får se om krisande AIK kan rå på Brommapojkarna. Följ Allsvenskan på discovery+.

Golf i tv sommaren 2023

Golfvänner har några stora turneringar att se fram emot i sommar. Först ut är US Open den 15-18 juni. Spelplatsen är Los Angeles Country Club. Fjolårsvinnaren Matt Fitzpatrick är förstås på plats för att försöka försvara sin titel. Bland de fem svenskar som är anmälda är det bara Alex Norén som spelat US Open tidigare med en delad 17:e plats som bästa resultat. Noren rankas bland de 60 bästa spelarna i Official World Golf Rankings. Följ US Open på discovery+.

Helgen efter, 22-25 juni, spelas Womens PGA Championship på Baltusrol Golf Club i New Jersey. 156 av världens bästa golfdamer gör upp om titeln. Håll ögonen på svenska Dani Holmqvist som haft framgång i LPGA-touren på senare tid.
Följ Womens PGA Championship på Viaplay.

Den 20-23 juli spelar herrarna den 151:a upplagan av British Open (eller bara ”The Open” som turneringen också kallas). I år är platsen Royal Liverpool-banan i Hoylake. Följ The Open på Viaplay.

Och den 9-13 augusti är det så dags för Women’s Open på Walton Heath Golf Club i Tadworth, England. Turneringen är en av fem majors på LPGA-touren. Följ Women’s Open på Viaplay.

Tennis på tv sommaren 2023

Ett ord: Wimbledon. Världens kanske mest klassiska tennisturnering spelas i år den 3-16 juli, och alla de största namnen är på plats inklusive världsettan Novak Djokovic och världsfyran Casper Ruud. Svenske Michael Ymer deltar och ligger för närvarande på 62:a plats i ATP:s världsranking. Exakt spelchema släpps den 25 juni. Följ Wimbledon på discovery+.

Det blir hektiskt för de spelare som sedan ställer in sig på att också spela Nordea Open i Båstad den 10-23 juli. Damerna är först ut den 10-15/7 och sedan spelar herrarna veckan 17-23/7. Norske Casper Ruud och svenske Elias Ymer hör till de spelare som är klara för tävlingen. Följ Nordea Open på C More.

Formel 1 på tv sommaren 2023

Racingcirkusen ångar på med ett intensivt tävlingsschema i sommarsolen. Den 16-18 juni körs Kanadas Grand Prix på Gilles Villeneuve-banan. Den 30/6-2/7 är det dags för Österrikes GP på Redbull Ring i Spielberg. Därefter följer i rask takt Storbritanniens Grand Prix den 7-9 juli, Ungerns Grand Prix den 21-23 juli och Belgiens GP den 28-30. Sommaren avrundas med Nederländernas Grand Prix den 25-27 augusti. Hittills är det Max Verstappen och Sergio Perez i Red Bull Racing-teamet som dominerar årets säsong. Följ Formel 1 på Viaplay.

Övrig sport på tv sommaren 2023

Har du inte fått nog av listan här ovan finns det så klart ännu mera sport att frossa i. Den 1-23 juli körs klassiska cykeltävlingen Tour de France. Följ tävlingen på discovery+.

Kan Sarah Sjöström skapa magi igen? Den 14-30 juli arrangeras VM i simning i japanska Fukuoka och Sjöström kommer att vara en självklar centralfigur. Följ VM i simning i SVT.

Vi avrundar sommaren med ytterligare ett världsmästerskap: VM i friidrott 2023 avgörs i Budapest den 19-27 augusti. Och det finns ju en hel del spännande namn att följa för friidrottsintresserade svenskar: ostoppbare Armand Duplantis i stavhoppet, OS-medaljörerna Daniel Ståhl och Simon Petterson i diskus och längdhopparna Khaddi Sagnia och Thobias Montler för att nämna de främsta. Följ friidrotts-VM på SVT.

Fler artiklar i samma ämne: