Uppdatering gällande Huawei, Android och Google

Vi har full förståelse för att den senaste tidens nyhetsrapportering kring Huawei, Android och Google väcker frågor och vi gör vårt yttersta för att hålla våra kunder uppdaterade och förmedla den information som gäller.

Allt är ännu inte helt klart och vi kommer att uppdatera informationen vartefter, men det vi hittills fått veta är att kunder med Huawei- och Honorenheter kan räkna med att tjänsterna i stort fortsätter fungera som vanligt. Alla Googles tjänster (Gmail, YouTube, Playstore mm) fortsätter också att fungera och uppdateras på godkända enheter, så länge Google stödjer den senaste Androidversionen.

Mobiler med Google Play kommer att fortsätta stödjas av Google Play Protect security. Om, när och hur kommande Android versioner kommer att pushas ut till Huawei- och Honorenheter är fortfarande inte helt klart, men just nu ligger den senaste versionen ute för uppdatering för dem som ännu inte har laddat ner den.

Vi uppdaterar informationen så fort vi får nyheter från Huawei och Google. För dem som vill ta direktkontakt med Huawei har bolaget satt upp följande direktlinjer:

Land Hotline Email Support website
Sverige +46 8 512 555 55 mobile.se@huawei.com https://consumer.huawei.com/se/support/