navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

All trafik på port 53 stängs

Uppdaterad: 2014-05-23 08:30

Med anledning av allt kraftigare överbelastningsattacker (DDoS-attacker) i våra nät där både vi och våra kunder har drabbats av driftstörningar, är vi dessvärre tvingade att stänga den så kallade DNS-trafiken på port 53 för kunders inkommande trafik.

Att stänga port 53 görs för att skydda alla våra kunder och för att minska problemet med överbelastningsattacker. Åtgärden ställer dessvärre till problem för en liten del av Telias kunder, som är avancerade användare. Stängningen av porten har inletts och sker i omgångar och beräknas vara helt genomförd den 19 juni. Genom ett internt misstag missades information om stängningen här på vår hemsida, vilket vi beklagar och ber om ursäkt för. Vi ser dessvärre inget alternativ till denna åtgärd, men beklagar de olägenheter detta medför. Internet-användare kan bland annat uppleva överbelastningsattacker som att det går trögt att surfa och skicka e-post.

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic
Chatt

Behöver du hjälp?

Kontakta gärna en av våra rådgivare

Börja chatta Ring mig

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Behöver du hjälp?

Chatta gärna med en av våra rådgivare

Just nu är det många som vill komma i kontakt med oss.

Alla våra rådgivare är upptagna, vänligen försök igen om en liten stund.