Första mobilen - bra mobiltelefoner för barn

När man köper en mobil till sitt barn vill man gärna att den ska vara prisvärd, funktionell, enkel att använda och tåla både vatten och mindre varsam hantering. Glöm dock inte att komplettera med skärmskydd och gärna ett stöttåligt skal. 

 • Passar små händer

  Apple iPhone SE

  Apple iPhone SE

  Iphone SE är den mest prisvärda i Phonefamiljen. Den erbjuder samma funktionalitet som sina dyrare kusiner fast till ett billigare pris.

  Se pris

Bra mobilklockor för barn

En mobilklocka för barn är ett prisvärt alternativ till en vanlig telefon. Barnklockan ger en säker introduktion till mobilvärlden med fokus på enkel kommunikation och trygghetsfunktioner som GPS. Sitter dessutom säkert på armen även under vilda lekar.

 • Xplora X5 Play

  Xplora X5 Play

  Trygg och enkel kommunikation via samtal eller meddelanden, samt GPS-funktion och trygga zoner som låter dig se var ditt barn är.

  Se pris
 • Apple Watch

  Apple Watch

  Köp till ett abonnemang. Aktivera med Watch-appen och vips blir din Apple Watch en mobilklocka för barn.

  Se pris

Bra surfplattor för barn

Att ha en egen surfplatta öppnar upp en hel digital värld för ditt barn. Här tipsar vi om några som är enkla att använda. Att välja Apple ipad eller en Android-modell såsom Samsung Galaxy Tab är mest en smaksak, dagens surfplattor är både intuitiva och lätthanterliga för barn.  

 • Apple iPad mini wifi

  Apple iPad mini wifi

  En kraftfull iPad-modell i särskilt barnvänligt format. Batteriet håller hela dagen för spel och streaming. Inbyggda möjligheter till föräldrakontroll för trygghet.

  Se pris
 • Samsung Galaxy A8 wifi

  Samsung Galaxy A8 wifi

  Uthålligt batteri och ljusstark skärm på 10.5 tum med fyra högtalare. Samsung Galaxy Kids hjälper föräldrar med bland annat skärmtid samt trygga appar och kontakter.

  Se pris

Bra tillbehör för barnens mobiler och surfplattor

Ivriga händer och impulsiva rörelser gör att barnens surfplattor och mobiler tycks ha en tendens att åka i backen lite väl ofta. Genom bra skärmskydd, mobilskal och skydd till surfplatta kan du förlänga livslängden och slippa dyra reparationer för byte av skärm. 

 • Copter Exoglass Samsung Galaxy A32 5G

  Copter Exoglass Samsung Galaxy A32 5G

  Skyddar barnets skärm mot repor och sprickor. Bevarar samtidigt känslan samt färg och kontrast.

  Se pris
 • Copter Exoglass Sony Xperia 10 II

  Copter Exoglass Sony Xperia 10 II

  Tempererat glas ger bästa skyddet till barnets telefon. Bevarar samtidigt känslan samt färg och kontrast.

  Se pris
 • Xqisit Slim Wallet Galaxy A32

  Xqisit Slim Wallet Galaxy A32

  Skyddar mer runt hela telefonen. Slimmad och snygg wallet med kortfack.

  Se pris
 • Galaxy A32 Xqisit Flex Case Clear

  Galaxy A32 Xqisit Flex Case Clear

  Tillverkat i greppvänligt och flexibelt TPU-material. Skyddar mobilens baksida och kanter.

  Se pris
 • Samsung Galaxy Tab A7 Book Cover

  Samsung Galaxy Tab A7 Book Cover

  Stilrent och slimmat fodral. Ställbart i flera lägen och ihopfällt skyddar den både fram- och baksidan på din surfplatta.

  Se pris
 • Smart Cover Ipad 8th

  Smart Cover Ipad 8th

  Smart Cover till iPad skyddar framsidan. Du viker det enklet till ett ställ när du vill läsa, skriva, se på film med mera.

  Se pris

Vad ska du tänka på när du köper barnets första mobil?

Fundera över om du vill köpa en ny eller en begagnad mobil. Och vilka funktioner du tycker är viktiga att mobilen har, till exempel om den är stöttålig, vattentät och lätt att använda. Titta sedan på vilka skal som och skydd som finns till mobilen. Ett tips är att både köpa skärmskydd och ett stöttåligt skal. Här hittar du fler tips om första mobilen.

Nästa steg är att fundera över vilket abonnemang som passar bäst. Här kan du få en överblick över våra bästa mobilabonnemang. Har du redan ett abonnemang hos oss sparar du mest på att lägga till ditt barn i vårt familjeabonnemang. Om du inte hellre köper ett kontantkort. Läs mer om fördelarna med de olika abonnemangsformerna.