Lås upp operatörslåst iPhone

Alla nya iPhone-mobiler från Telia är olåsta

iPhones köpta efter 24 januari 2014 är olåsta. Har du en mobil köpt tidigare än så är du välkommen in till någon av våra butiker så hjälper vid dig låsa upp mobilen mot en avgift på 300 kr. Nedan följer information som är bra att ta del av i samband med upplåsningen.

1. Säkerhetskopiera din iPhone

För att låsa upp mobilen skickar vi en begäran till Apple. Upplåsningen sker via en uppdatering. Det kan ta upp till 14 dagar innan uppdateringen från Apple registreras i iTunes.

Glöm inte att göra en säkerhetskopia på mobilens innehåll innan du går vidare. Det är rätt så vanligt att mobilen uppdateras till en ny version och att all information försvinner.

2. Sätt i ditt nya simkort och sök efter uppdateringar

För att se om uppdateringen har kommit in ansluter du din nya operatörs simkort till din iPhone. Koppla sedan upp dig till internet och klicka på Leta efter uppdateringar.

3. Uppdatera programvaran

När du klickat på Leta efter uppdateringar kommer en dialogruta upp. Välj Hämta och uppdatera.

4. Klicka på OK

Mobilen är nu operatörsupplåst och den nya operatörerns inställningar är inlagda.