Lås upp operatörslåst iPhone

iPhones köpta efter 24 januari 2014 är olåsta. Har du en äldre iPhone och behöver låsa upp den för användning med en annan operatör så följ stegen nedan.

1. Besök en Telia-butik (ej återförsäljare)

För att låsa upp mobilen behöver du besöka en av våra butiker. Butiken skickar då en begäran till Apple att avlägsna låset. Denna process kan ta upp till 14 dagar.

2. Säkerhetskopiera din iPhone

Du kommer sedan behöva koppla in din iPhone till din dator, öppna iTunes och kontrollera om du har en ny uppdatering att installera. Finns det ingen så kommer du att behöva vänta och testa vid ett senare tillfälle, uppdateringen finns tillgänglig inom 14 dagar.

Obs! Kom ihåg att alltid säkerhetskopiera din mobil innan du uppdaterar din telefon.Vill du ha hjälp med säkerhetskopiering ber vi dig kontakta Apple på nummer 020 10 05 29 eller läsa den här guiden.

3. Sätt i ditt nya simkort och sök efter uppdateringar

För att se om uppdateringen har kommit in ansluter du din nya operatörs simkort till din iPhone. Du måste ha en internetanslutning. När den här rutan kommer upp klickar du på Leta efter uppdateringar.

Operatorslast
  4. Uppdatera programvaran

När du klickat på Leta efter uppdateringar kommer en dialogruta upp. Välj Hämta och uppdatera.

Operatorslast
  5. Klicka på OK

Mobilen är nu operatörsupplåst och den nya operatörens inställningar är inlagda.

Operatorslast