Ställ in familjeregler på en iOS-enhet för Telia Trygg surf

Har du redan installerat Telia Trygg surf på en iOS enhet trycker du på menysträcken längst upp till vänster i appen, sedan på pilen ner vid ditt användarnamn och sedan på Växla användare. Fortsätt sedan från punkt 3 nedan.

Tänk på att ställa in så att ditt barn inte kan ta bort appen efter att inställningarna är gjorde. Följ denna guide för att göra det (länk).

  1. Om du inte redan laddat ner mobilappen så sök efter Telia Trygg surf i AppStore och ladda ner den.
  2. Godkänn villkoren och logga in med dina användaruppgifter. Har du inte än bytt till ett eget lösenord finns lösenordet att hitta i installationsmejlet som skickades från F-Secure safeavenue@f-secure.com.
  3. Välj att du installerar produkten åt ett barn.
  4. Välj en redan existerande barnprofil eller skapa en ny profil. Skapar du en ny profil ombeds du fylla i barnets namn samt dess ålderskategori. Ställ gärna in familjereglerna tillsammans med ditt barn så att ni har en diskussion om vilka regler som gäller och varför.
  5. Sedan kan du ställa in tider för läggdags så att barnet inte kan surfa efter dessa tider. Du kan ställa in olika tider för vardagar och helger.
  6. Därefter kan du ställa in vilka innehållskategorier (så som vuxeninnehåll, spel&betting, vapen, etc)  som ska blockeras när barnet surfar.
  7. Ge sedan appen tillåtelse att aktivera de funktionaliteter som behövs.
  8. Aktivera sedan VPN. Det är tack vare VPN som familjereglerna fungerar. Om VPN inte aktiveras börjar inte familjereglerna att gälla. Du behöver slå in iOS-enhetens lösenkod för att VPN-inställningarna ska ställas in.
  9. Nu är allt färdigt!

SÖK SUPPORT