Av: Christer Andersson | 2022-05-05

Inget barn ska behöva bli utsatt för mobbning, och vi kan alla göra något för att förebygga och stoppa mobbning. Samtidigt är det inte alltid enkelt att veta hur man ska agera. Därför lanserar Friends satsningen Kunskapsbanken, som innehåller råd och resurser för både barn och vuxna. 

Kunskapsbanken är helt kostnadsfri, och bygger på den kunskap och erfarenhet som Friends samlat under 25 års arbete mot mobbning. Stora delar av materialet vänder sig särskilt till barn och unga, informerar om vad mobbning är och tipsar om vad man kan göra och hur man kan prata med sina föräldrar.

Ett centralt syfte med Kunskapsbanken är att göra barn och unga medvetna om sina rättigheter, och stärka deras självkänsla. Här finns berättelser från andra som blivit utsatta och delar med sig av upplevelser och lösningar. Via interaktiva funktioner kan barnen också skicka hälsningar och pepp till andra, och skicka in frågor för att få dem besvarade av Friends experter.

Kunskapsbanken är samtidigt en resurs för föräldrar och andra vuxna med information, guider och kurser kring mobbning och utsatthet, både i vardagen och på nätet. Mobilkörkortet, som startades som ett gemensamt initiativ mellan Friends och Telia, finns med som ett av flera verktyg för att hjälpa till i dialogen med barn och unga.

Kunskapsbanken är en del av Agera Alltid, ett treårigt kunskapshöjande projekt finansierat av Postkodlotteriet, som syftar till att skapa en våg av civilkurage över Sverige. 

Mer från Digital förälder

Trygghet & säkerhet

Expertens råd om mobbning på nätet

Erbjudande

Trygghetspaket för din familj

Pris 109 kr/mån

Trygghet & säkerhet

Så säger experten om skärmtid för barn