Skräckfilmer och skräckserier för dig med Telia Play

Fått nog av julmys och glittriga romkoms? Ibland finns det inget mer stämningsfullt än en riktigt läskig film eller serie. Vi listar några av de bästa som finns tillgängliga i Telia Play.

Bild ur miniserien Rosemary's baby

Us (2019) C More
Jordan Peele är tillbaka efter succén med banbrytande Get Out. En familj ska spendera sommaren vid kusten, trots mamman Adelaides (spelad av Lupita Nyong’o) onda aningar. När mörkret faller efter en dag på stranden upptäcker de fyra siluetter på uppfarten. Snart tvingas familjen till en fasansfull insikt – inkräktarna är deras ondskefulla dubbelgångare.

Rosemary's baby - klassiker i nytappning C More
Miniserie-version av klassikern från 1968, i sin tur baserad på Ira Levins bästsäljande bok med samma namn. Efter att ha fått missfall bestämmer sig det unga paret Guy och Rosemary att lämna New York, för en nystart i Paris. De lär känna ett välbärgat par som ordnar boende åt dem, men upptäcker att det hänt något hemskt i den tjusiga våningen.

Låt den rätte komma in - en nyskapande vampyrskildring HBO Nordic
Tolvårige Oskar mobbas av sina klasskamrater. Hans önskan om en vän verkar slå in när han träffar Eli, en blek och allvarlig flicka som bara går ut på natten. Filmen, som hyllats av självaste Steven King, baseras på John Ajvide Lindqvists fantastiska debutroman. Det har även gjorts en amerikansk nyversion av filmen. 

Dark Shadows - något för Tim Burton-fans HBO Nordic
En övernaturlig såpopera som följer New England-vampyren Barnabas Collins liv och kärlekar. Med Chloe Grace Moretz, Eva Green, Helena Bonham Carter, Johnny Depp och Michelle Pfeiffer i rollerna.

Bild från serien Lovecraft Country

Lovecraft Country - blandar övernaturlig skräck med rasism HBO Nordic
Inspirerad av bl.a. H. P. Lovecrafts böcker tar serien avstamp i 50-talets USA, ett USA där rassegregerande Jim Crow-lagar fortfarande råder. Genremässigt rör serien sig fritt mellan skräck, äventyr, sci-fi, fantasy och action, och har samtidigt en ständig närvaro av det mörka allvar och verkliga skräck som rasism, hat och diskriminering innebär. Ett måste för serie- och skräckfantaster!

Gremlins - en julklassiker C More
Skräckkomedin från 1984 håller än, vågar vi nästan lova! En pappa letar efter en julklapp till sin son i en liten butik i Chinatown. Han lyckas, trots butiksägarens motvilja, köpa en lurvig, söt liten varelse, med väldigt specifika skötselråd. Låt den inte komma i kontakt med solljus eller vatten, och vad du än gör, mata den inte efter midnatt…

Terror på Elm Street C More
"One, two, Freddy's coming for you..." Vi stannar kvar bland 80-talets skräckklassiker ett tag till. En rad ungdomar i småstaden Springwood hemsöks i sina drömmar av Freddy Krueger med sina knivförsedda fingrar. Snart spiller hans dåd i drömmarna också över i verkligheten och alla är i livsfara.

Bild från serien 30 coins

Utflippad skräcksåpa i spanska 30 Coins HBO Nordic
Titeln baseras på de silverpenningar som Judas fick för att förråda Jesus. Serien i åtta delar utspelar sig i en sömnig by uppe i bergen där inget händer, tills prästen Fader Vergara, en exorcist, boxare och ex-fånge (!), flyttar in. Den katolska mytologin ligger till grund i denna spanska skräckserie, där onda krafter utmanar huvudpersonernas religiositet.  

Klassiskt skräckrecept i Insidious HBO Nordic
I början följer filmen temat ”familj flyttar in i nytt hus där läskiga, övernaturliga saker börjar hända”. Efter en oförklarlig incident på vinden hamnar sonen i koma. I ett försök att fly flyttar familjen igen, bara för att inse att det inte var huset som var hemsökt. Sanningen som uppdagas överträffar deras vildaste mardrömmar…

Kända karaktärer i Penny Dreadful HBO Nordic
Vanessa Ives, spelad av Eva Greens bekämpar övernaturliga krafter i ett viktorianskt London. Under de tre säsongerna träffar vi på flera kända figurer, bl.a. Victor Frankenstein och hans monster, Abraham van Helsing och greve Dracula. Att serien har nått hela 8,2 i betyg på IMDB säger mycket. Se den!