Premiärer i juni

Nu när många är hemma mer än vanligt finns det kanske mer tid för tv, film och serier. Vi hjälper dig navigera i djungeln av ny underhållning.

Drama

438 dagar | Premiär på C More 5 juni 
Verklighetsbaserat drama om de svenska journalisterna Martin Schibbye (Gustaf Skarsgård) och Johan Persson (Matias Varela) i deras tid i fängelse i Etiopien. Här får vi följa hur de korsar gränsen mellan Somalia och Etiopien för att undersöka hur jakten på olja drabbar beflkningen, men snart ska en annan historia ta sin början. 438 dagar bygger på deras egen bok med sammma namn. 

I may destroy you | Premiär på HBO Nordic 8 juni 
I dramaserien I may destroy you frå vi följa Arabella Essiuedu (Michaela Coel) som är en bekymersfri Londonbo med en blomstrande författarkarriär. Under en utekväll spetsar någon hennes drink och hennes liv förändras totalt. Arabella tvingas omvärdera hela sitt liv och förlika sig med vad som hänt henne. 

Dokumentär

Amazing Grace | Premiär på C More 3 juni 
1972 spelade Aretha Franklin in sitt klassiska livealbum Amazing Grace i en kyrka i Los Angeles. Inspelningen filmades av regissören Sydney Pollack men på grund av tekniska problem hamnade filmmaterialet i en malpåse i över 45 år. Nu kan vi äntligen ta del av denna magiska musikupplevelse som blev tidernas mest säljande gospelalbum.

They shall not grow old | Premiär på C More 24 juni 
I denna dokumentär skildrar Peter Jackson brittiska soldaters upplevelser i första världskriget på ett otroligt sätt, där hundra år gamla stumfilmer fått nytt liv och tyngd. Dokumentären består av gammalt material som med hjälp av den senaste tekniken restaurerats, färglagts samt försetts med ljud och intervjuer med soldater som deltog.

Spänning

Hightown | Premiär på C More 24 juni 
En federal agent hamnar i centrum av heroin-epidemin på Cape Cod efter hon hottar en död kropp i vattnet. En spännande kriminalserie i tio avsnitt med Monica Raymond i huvudrollen som Jackie Quinones. 

Trackers | Premiär på HBO Nordic 6 juni 
Thrillerserie med action som är baserad på kriminalromanen med samma namn. Tre historier vävs samman och händelserna utspelar sig i Sydafrika. Konspirationer, organiserad brottslighet och diamantsmuggling är bland några saker vi får ta del av under sex avsnitt.

ROMANTISK KOMEDI

Love life | Premiär på C More 14 juni 
Romantisk komediserie om den unga Darby (Anna Kendrick), en av alla singlar i New York som drömmer om att finna sann kärlek. Love life inleds år 2012 när den identitetssökande Darby bor ihop med sina karismatiska vänner Sara, Jim och Mallory. Hennes mångåriga jakt på den rätte har precis börjat och varje avsnitt berättar historien om en ny person Darby möter under sin långa resa.

Till Filmbutiken

Mer lästips

Här får du ännu fler tips på film och serier för verklighetsflykt.

Se bioaktuella filmer hemifrån redan idag, du hittar filmerna här.

Ännu inte tv-kund?

Skaffa tv- eller Play-paket med Telia

  • Telia Tv

    Vi har Sveriges nöjdaste tv-kunder för femte året i rad!

    Läs mer
  • Telia Play

    Vi har massor av Play-paket för dig som bara vill streama!

    Läs mer