Av: Adam Tingman | 2023-12-05

Julen förknippas ofta med julfilmer där det singlar ner snöflingor stora som golfbollar till ljudet av ett nasalt julkorus. Säkerligen mysigt, fint och allt det där. Men för den sportbitne är det bara en lång väntan på mellandagarna. Men då smäller det till! Vi har tonvis av sport att rekommendera till dig som är less på klappar, gröt och dans runt granen.

26 december–5 januari – Ishockey, junior-VM, Göteborg

Det är alltid värt att kika in på junior-VM i hockey. Spelglädjen är ofta total. Och som vanligt har Sverige goda chanser till framskjutna placeringar – trots att de där riktigt stora stjärnorna saknas. Årets mästerskap spelas dessutom på hemmaplan i Göteborg, en fördel för både laget och tv-publiken.

Sänds på SVT, TV6 och Viaplay.

31 december–8 januari – Skidor, Tour de ski, Schweiz, Tyskland, Italien

Vem missar egentligen längdskidåkningens stora show? Inte vi. Flertalet tävlingar på olika distanser och med olika tekniker kulminerar i den dramatiska klättringen uppför Alpe Cermis. Det var här Charlotte Kalla slog igenom på allvar 2008, och förra säsongen knep Frida Karlsson totalsegern. Blir det svensk triumf även i år? 

TV6 och Viaplay.

26 december, 28 december, 30 december, 3 januari – Ishockey, SHL

Mellandagarna brukar vara början till den långa spurten av SHL-säsongen. Det är under dessa dagar som agnarna skiljs från vetet. Kan Oskarshamn på något vis klättra från sin dystra sistaplats i tabellen? Vilka lag har chansen att jaga ikapp formstarka topplagen Färjestad och Växjö? Än så länge är avstånden inte oöverstigliga...

Sänds på C More.

27 december, 29 december, 30 december, 4 januari – Ishockey, HockeyAllsvenskan

Även HockeyAllsvenskan, ligan där allt kan hända, bjuder på mellandagshockey. Favorittippade Brynäs har gått starkt hittills denna säsong men det har även Björklöven och Södertälje. Dessutom blir det även i år ett smaskigt mellandagsderby när AIK möter Djurgården den 27/12.

Sänds på C More.

26 december, 31 december, 2 januari – Fotboll, Premier League, England

Säger bara Boxing Day. Mer traditionsenlig sportfest får du leta efter. Annandagsfotbollen i England är stor. Årets spelschema lockar med några storlagsmöten som Manchester United - Aston Villa och Arsenal - West Ham. Stilla suget efter fotboll i världsklass och bänka dig framför tv:n den 26/12.

Sänds på Viaplay.