SÅ SKAPAR DU BIOKÄNSLA HEMMA

Vill du gå på bio i dag? Att ställa den frågan känns inte högaktuellt i nuläget. De flesta biografer håller stängt men det innebär inte att suget av ett biobesök försvinner. Snarare är det helt plötsligt det enda man vill göra och helt ärligt, det brukar ju vara så med saker man inte riktigt kan eller får. För första gången i bions historia väljer man att ändra konceptet så att alla i landet ska kunna ta del av aktuella biofilmer.

Istället för att rulla på biograferna i flera månader innan det landar i olika hyrtjänster kommer alla biosugna få helt nya möjligheter. Under rubriken Biofilmer hemma kan du se - just det - aktuella biofilmer hemma direkt i soffan. Universal och SF Anytime har släppt tre familjevänliga filmer som kan hyras här (Telia Play för 199 kr) och ses hur många gånger som helst under 48 timmar. Så varför inte gå på bio redan ikväll, fast i tv-soffan?

Gå bio fast hemma – gör så här:

  1. Samla biodeltagarna. Är det dejt-night eller familjemys?
  2. Skicka personen med sämst filmsmak att poppa en uppsjö av popcorn.
  3. Klicka dig in på Telia Play eller titta via din tv-box. Under filmer hittar du kategorin Biofilmer hemma.
  4. Välj mellan: The invisible man, The hunt och Emma. 
  5. Fram med popcornen, luta er tillbaka och njut av att gå på bio – fast hemma!

Psst: Ni kan också dricka hur mycket vatten eller läsk ni vill. Från att ni hyrt finns filmen tillgänglig i 48 timmar så ta så många toapauser ni behöver. 

Aktuella biofilmer att se hemma:

Lassemajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet: Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd, när de blir kontaktade av Klara, som behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott!

Catwalk: Emma, som har en funktionsnedsättning, skriver ett brev till grundaren av Glada Hudik-teatern. Hon ber honom om hjälp att uppfylla hennes livs dröm att bli modell. Filmen börjar i en gammal industrilokal i Hudiksvall och slutar på modeveckan i New York.

Pelle Svanslös: Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer. Hur ska det gå?

 

Biofilmer hemma - släppta sen tidigare:

  • The Invisible Man (SciFi / Skräck) 
  • Emma (Drama/Komedi/Romantik) 
  • The Hunt (Skräck/Action/Thriller)