Kom igång med Semestervecka

Med vår Semestervecka kan du ringa, skicka sms och surfa utomlands utan att behöva fundera på höga kostnader. Tjänsten ger dig tillgång till 1 GB surf samt samtal och sms till samma kostnad som inom Sverige.

Surfa fritt utomlands

Oavsett om du har abonnemang eller kontantkort kan du hålla kontakten med de där hemma när du reser bort. Ring och säg godnatt, byt vykorten mot mms och googla fram de bästa restaurangerna – utan oro för en hög mobilfaktura.

Familjemys - mamma och flicka streamar barnprogram på surfplatta.

Så beställer du vår Semestervecka

Semesterveckan passar dig som både vill kunna ringa samtal och skicka sms under semestern. Du beställer enkelt tjänsten genom att skriva "SEMESTERVECKA" i ett sms till 4466. Du kan också beställa den direkt via Mitt Telia. Vår Semestervecka ger dig tillgång till 1 GB surf och tjänsten är giltig under en veckas tid. Skulle surfen ta slut under veckan kan du köpa till en extra pott genom att skicka ett nytt sms till 4466 med texten "400 MB SEMESTERVECKA" eller "1 GB SEMESTERVECKA", beroende på vilken mängd du vill ha. 400 MB kostar 149 kronor och 1 GB kostar 299 kronor. Med Semestervecka ringer, sms:ar och mms:ar du till samma pris som hemma i Sverige.

Länder som inkluderas i Semestervecka

Tjänsten fungerar i Australien, Färöarna, Gibraltar, Grönland, Hong Kong, Israel, Kanada, Kina, Malaysia, Puerto Rico, Ryssland, Schweiz, Storbritannien, Sydkorea, Thailand, Turkiet, och USA.

Undantag för dig med kontantkort Om du använder kontantkort är tjänsten inte tillgänglig på Grönland, I Hong Kong, Kina, Singapore eller Syrkorea. Det beror på att länderna har internationella avtal som inte kan kombineras med den här tjänsten. I just den här tjänsten räknas Taiwan och Palestina som egna länder och ingår alltså inte i Kina eller Israel.

Fler tips

Beställ tjänsten när du befinner dig utomlands

Eftersom tjänsten aktiveras direkt när du beställer den rekommenderar vi att du väntar tills du har kommit fram till ditt resmål innan du gör din beställning. Du gör enkelt köpet genom att skriva "SEMESTERVECKA" i ett sms till 4466.

Om du beställer tjänsten till ditt kontantkort får du 1000 samtalsminuter, 1000 sms/mms och 1 GB totalt under veckan.

Vår Semestervecka kan inte användas på exempelvis kryssningsresor på Internationellt vatten.

Om du har ett abonnemang med extra användare eller surfanslutning gör du beställningen på abonnemanget du vill ha tjänsten till. Om du har en eller flera extra användare eller surfanslutningar till ditt mobilabonnemang så tecknar du tjänsten till respektive abonnemang du vill nyttja. Är du osäker på vilket nummer som är registrerat som huvudabonnemang? På Mitt Telia får du en översikt på ditt abonnemang.

Observera att Semestervecka inte kan kombineras med följande tjänster: * Till Grannland * Till Utlandet

För dig med abonnemang

 • Pris: 299 kronor.

 • Innehåll: Samtal och sms/mms som hemma, 1 GB surf.

 • Giltighetstid: Sju dagar.

 • Köp: Sms till 4466.

 • Val vid köp av mer surf: 400 MB eller 1 GB.

 • Se saldo: Mitt Telia eller genom att smsa "Surfmängd" till 4466.

För dig med kontantkort

 • Pris: 299 kronor.

 • Innehåll: 1000 minuter, 1000 sms/mms, 1 GB surf.

 • Giltighetstid: Sju dagar.

 • Köp: Sms till 4466.

 • Val vid köp av mer surf: 400 MB eller ny Semestervecka.

 • Se saldo: Slå *120# och lur.

Med Semestervecka ringer, sms:ar och mms:ar du till samma pris som hemma i Sverige.

Priser för att ringa utomlands

Vill du veta mer vad det kostar att ringa och surfa från utlandet.

Fungerar inte din tjänst?

Med vårt verktyg Fixa kan du på egen hand förbättra, felsöka och felanmäla din mobila tjänst.