Uppdatera virusdefinitioner för Säker surf

Har du fått ett felmeddelande om att ditt Säker surf har gamla virusdefinitioner eller inte uppdateras som det ska? Följ då instruktionerna.

Har du Windows 8? Installationslänken till Säker surf för Windows 8 laddar du ner här.

1. Kontrollera att klockan i datorn visar dagens datum och korrekt tid

Dubbelklicka på klockan längst ner i högra hörnet på skrivbordet.

2. Kontrollera att prenumerationsstatusen för Säker surf är giltig.

Det gör du genom att högerklicka på F-secure ikonen och välja Visa mina prenumerationer.

3. Klicka på Visa prenumerationsnummer.

4. Tillåt programmet genom att klicka på Ja.

5. Kontrollera att prenumerationsnumret stämmer och att prenumerationen är giltigt på den enhet du kontrollerar.

6. Är virusdefinitionerna fortfarande är gamla?

Då laddar du hem och sparar Säker surf på skrivbordet.

Säker surf för Windows

Säker surf för Mac

7. Starta programmet som du laddade ner

Säker surf kommer då att uppdateras med de senaste virusdefinitionerna.

8. Tillåt programmet genom att klicka på Ja.

9. Tryck Y på tangentbordet

Innan programmet startar kommer en kommandotolk öppnas och fråga om du vill köra programmet. Tryck Y på tangentbordet.

10. Telia Säker surf laddar sedan ner uppdateringar automatiskt

Kommandotolken stänger ned sig och Säker surf laddar sedan ner uppdateringar automatiskt.

11. Fungerar det inte?

Om det fortfarande inte fungerar efter stegen ovan, testa att först avinstallera Säker surf med vårt avinstallationsprogram och sedan ominstallera Säker surf igen.