Öppna portar i trådlös router

1. Skriv in 192.168.1.1 i webbläsaren. Fungerar inte adressen, testa att skriva in 192.168.1.254 istället. Tryck på Enter.

2. Ange användarnamn och lösenord

Om en inloggningsruta visas, skriv in användarnamnet Administrator (Viktigt med stort A) och därefter lösenordet som står på undersidan av din router (Access key). Tänk på att lösenordet ska skrivas med versaler. Klicka OK för att logga in.

3. Klicka på Verktyg i vänstra marginalmenyn.

4. Klicka på Spel & programdelning.

5. Välj Skapa ett nytt spel eller program.

6. Ange applikationen eller spelets namn

Vid Namn, ange applikationen eller spelets namn, klicka sedan i markeringen vid Manuell inmatning av portmappningar. Klicka därefter på Nästa.

7. Ange det portintervall du vill öppna

I de två små tomma rutorna, ange det portintervall du vill öppna för applikationen eller spelet. Om det bara är en port som ska öppnas skriver du den i båda fälten, exempelvis 27015. Tryck sedan Lägg till.

8. Tilldela portöppning

För att tilldela denna portöppning till en enhet, klicka på Tilldela ett spel eller ett program till en lokal nätverksenhet.

9. Välj vilken enhet som ska tilldelas portöppningen

I första rutan till vänster, leta upp den regel du gjorde, exempelvis Regel 1, välj därefter i rutan till höger vilken enhet som ska tilldelas portöppningen, exempelvis Dator 1. Klicka därefter på Använd och portöppningen är färdigställd.

Är porten blockerad?

Följande portar är blockerade i Telias nät: 135-139, 445, 25, 53. Port 67 och 8080 är blockerade för inkommande trafik. Ytterligare portar som är blockerade för dig med wifi-router: 23, 123, 514, 1900, 5660, 51005.
Kontakta vår Premiumsupport för ytterligare hjälp.