Erbjudande

MOBILT BREDBAND

DEN 8 JUNI INFÖR VI FÖRÄNDRINGAR

Skaffar du mobilt bredband med bindningstid i dag så surfar du i EU/EES som hemma under din bindningstid. Detta börjar gälla från och med den 8 juni. Väljer du att inte binda dig kommer ditt mobila bredband bara att gälla när du befinner dig i Sverige från och med den 8 juni. Däremot kommer du självklart få ta del av den extra surf som de nya abonnemangen innebär.

Du kan välja bindningstid när du köper router eller surfplatta.

SKAFFA MOBILT BREDBAND:

 • MED ROUTER

  MED ROUTER

  Välj med eller utan bindningstid

  HANDLA
 • MED SURFPLATTA

  MED SURFPLATTA

  Välj med eller utan bindningstid

  HANDLA
 • BARA SIM-KORT

  BARA SIM-KORT

  Utan bindningstid

  HANDLA

FRÅGOR OCH SVAR

Varför gör ni den här förändringen?

Enligt den nya EU-regleringen för roaming som träder i kraft den 15 juni 2017 är det möjligt att tillåta eller inte tillåta roaming på ett mobilt abonnemang. I enlighet med den nya regleringen genomför vi dessa förändringar.

Vad gäller för mig som har mobilt bredband med bindningstid?

Från och med den 8:e juni ersätts Fri roaming i Norden & Baltikum med Roaming Europa för dig med bindningstid kvar på ditt mobila bredband.

Roaming Europa innebär att du fram till att din bindningstid löper ut kan använda månadsurfen i hela EU/EES utan extra kostnad. Därefter kommer ditt mobila bredband enbart att fungera inom Sverige.

Dessa länder ingår i Roaming Europa:

Länder inom EU:

Österrike, Estland, Italien, Portugal, Belgien, Finland, Lettland, Rumänien, Bulgarien, Frankrike, Litauen, Slovakien, Kroatien, Tyskland, Luxemburg, Slovenien, Cypern, Grekland, Malta, Spanien, Tjeckien, Ungern, Nederländerna, Sverige, Danmark, Irland, Polen, Storbritannien

Länder inom EES:

Island, Lichtenstein, Norge

Specifika regioner som inkluderas:

Kanarieöarna, Ceuta, Melilla (Spanien)
Åland (Finland)
Martinique, Guadelope & Saint-Martin, Fr. Guyana, Rénuion, Mayotte (Frankrike)
Madeira, Azores (Portugal)
Gibraltar (Storbritannien)

Icke-EU/EES-länder som inkluderas:

Schweiz, Färöarna, Jersey, Guernsey och Isle of Man omfattas av Roaming Europa trots att de står utanför EU/EES. Detta beror på tekniska skäl och gäller tills vidare.

Vad gäller för mig som har mobilt bredband utan bindningstid?

Om du inte har någon bindningstid kommer ditt mobila bredband enbart att fungera inom Sverige från och med den 8:e juni.

För dig med 5, 12, 24 eller 40 GB månadssurf uppgraderar vi ditt abonnemang och ger dig mer surf än tidigare, till samma pris som du har i dag.

Jag har en eller flera surfanslutningar kopplade till mitt mobila bredband. Vad gäller för dem?

Surfanslutningen kommer precis som huvudabonnemanget att fungera i EU/EES till dess att bindningstiden löper ut. Därefter fungerar surfanslutningen enbart inom Sverige och samtidigt får du mer månadssurf på huvudabonnemanget som du kan dela med surfanslutningen.

Jag har Mobilt Bredband Plus, vad gäller för mig?

Ditt abonnemang kommer att fungera i EU/EES fram till dess att bindningstiden löper ut. Därefter fungerar abonnemanget enbart inom Sverige. Du får i samband med att bindningstiden löper ut mer månadssurf till samma pris som du har i dag.

Har ni några tips för surf i EU/EES eller övriga världen?

Ja, det har vi.

 • Kom ihåg att du fortfarande kan koppla upp din surfplatta utomlands mot lokala wifi-nät och därigenom surfa kostnadsfritt (eller mot ett pris beroende på lokala förutsättningar).
 • Det går också bra att låta surfplattan eller bärbara datorn använda telefonens surf via Internetdelning.
 • Om du har mobilabonnemang Telia Mobil Komplett kan du använda en Surfanslutning och dela din surf från telefonen med en surfplatta eller bärbar dator. En Surfanslutning är ett extra sim-kort som använder surfen från ditt telefonabonnemang från Telia för att surfa på en annan enhet. Läs mer om Surfanslutning.

Hur gör jag för att säga upp mitt mobila bredband?

Som obunden kund har du givetvis rätt att säga upp abonnemanget om du inte accepterar dessa förändringar. Kontakta oss på 90 200.

Hur gör jag för att köpa extrasurf till mitt mobila bredband?

Mitt Telia kan du enkelt ladda extrasurf.