Telia donerar kontantkort till flyktingar via Röda Korset

Telia skänker kontantkort för att hjälpa människor som flyr till Sverige från Ukraina. Korten kommer att delas ut av Röda Korset och är förladdade med fria samtal,sms och mms.

Telia stöttar Svenska Röda Korsets viktiga arbete med att hjälpa flyktingar som kommer till Sverige från krigets Ukraina genom att donera kontantkort. Korten är förladdade med fria samtal, sms och mms inom Sverige samt 3GB surf varje månad med en giltighet på sex månader från och med aktivering. Korten kommer att distribueras enligt Röda Korsets rutiner, via deras kontaktcenter och mötesplatser.

 I tider som dessa är tillgången till information och kommunikation helt avgörande. Med det här bidraget hoppas vi underlätta för ukrainska familjer som är på flykt att hålla kontakt med nära och kära och enklare komma in i det svenska samhället. Jag är tacksam att vi kan göra detta tillsammans med Röda Korset, som med lång erfarenhet och etablerade rutiner kan se till att korten hamnar hos så många behövande som möjligt, säger Anders Olsson, vd Telia Sverige. 

Utöver detta har Telia sedan tidigare tagit bort alla avgifter för samtal, sms och mms till och från Ukraina samt fri surf i Ukraina, vilket gäller för abonnemang och kontantkort fram till den 30 april 2022. 

– Vi är oerhört tacksamma för Telias engagemang i denna viktiga fråga och deras bidrag kommer för många vara mycket viktigt. Att ha möjlighet till samtal och uppkoppling kommer att göra livet lite enklare för många ukrainska familjer som ska starta om på nytt i Sverige eller hålla kontakten med familjemedlemmar som är kvar i hemlandet, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare Röda Korset.