Svenska folket utser Telias bredband till bäst i Sverige

I en ny SIFO-undersökning har svenska folket för tredje året i rad rankat Telia som den bästa bredbandsoperatören i Sverige. Deltagarna fick svara på vilken operatör de tycker är bäst på bredband och mobilnät, och Telia rankade högst i båda kategorierna. 

Telias nät har de senaste åren rankats som bäst i test i oberoende internationella mätningar genomförda av bland annat mätföretagen P3 och Umlaut. Nu visar en ny undersökning från Kantar Sifo att även svenska folket tycker att Telias nät är bäst. 

Resultaten visar att hela 61 procent av svenskarna anser att Telias mobilnät är bäst. 38 procent anger Telias bredband som Sveriges bästa nät. Avståndet till konkurrenterna är dessutom stort: På mobilfronten får näst bästa operatör endast 9 procent av rösterna, och inom bredband får tvåan 11 procent.

Om undersökningen
Kantar Sifo har på uppdrag av Telia genomfört en undersökning med ett representativt urval på 2000 personer i åldrarna 18–84 år. Undersökningen genomfördes under perioden 28 september till 7 oktober 2021. I undersökningen fick deltagarna svara spontant på två öppna frågor: ”Vilken mobiloperatör upplever du har Sveriges bästa nät” och ”Vilken bredbandsoperatör upplever du har Sveriges bästa nät?”.