Telia och Halebop fortsätter att försvara toppositionen – nöjdast mobilkunder enligt SKI

Idag presenterar Svenskt kvalitetsindex sin årliga undersökning av kundnöjdheten med Sveriges mobiloperatörer. På en marknad med allt högre förväntningar stärker Telia och Halebop sina positioner och fortsätter att toppa SKI-mätningen med nöjdast mobilkunder. Telia inom kategorin företagskunder och Halebop för privatkunder.

Kundfokus, hög kvalitet, innovativa tjänster, service samt stabila nät som har hanterat en 40-procentig trafikökning är några anledningar till att segern tas hem i år igen. Den senaste tiden har Telias roll varit ännu mer viktig, när så många har varit beroende av att kunna hålla kontakt och arbeta effektivt på distans.

- Jag är otroligt stolt och glad över förstaplaceringarna och betyget från både Telias och Halebops kunder. Under ett år som så märkbart präglats av utmaningar i vårt samhälle  har vi visat på fortsatt stabilitet i våra nät i samband med kapacitetsökningar för både röst- och datatrafik. Vi bibehåller våra kunders uppskattning och jag  ser det som ett kvitto på att vi har den stabilitet och kompetens som krävs för att även hantera den här typen av omvärldssituationer. Utmärkelsen visar också att våra kunder värdesätter och prioriterar täckning och nätkvalitet, som är en förutsättning för en fungerande uppkoppling, säger Anders Olsson, vd Telia Sverige.

- I våras togs även nästa stora steg i historien när vi invigde Sveriges första stora 5G-nät i Stockholm. Och flera andra spännande innovationsprojekt baserad på 5G-teknik har rullats ut tillsammans med olika samarbetspartners under året. Senast ut är en självkörande och el-driven buss på Djurgården i Stockholm som ett exempel på framtidens kollektivtrafik. Men viktigast är alltid våra kunder. Tekniken utvecklas snabbt och för oss är det viktigt att alla får möjlighet att följa med i utvecklingen. För att minska det digitala utanförskapet samarbetar vi med kommuner i Sverige för att få såväl äldre medborgare som småföretagare att bli mer digitala. Att förstå och kunna använda sig av digitala verktyg är nu viktigare än någonsin i den nya vardagen vi har fått, fortsätter Anders Olsson.

Läs pressmeddelandet här