Hur mycket surf behöver jag?

Surf ingår i alla våra abonnemang och du väljer själv mängden. Hur mycket du behöver beror på vad du använder din mobiltelefon till.

Surfmängden  är beräknad utifrån användning i en mobiltelefon och på en normalkvalitet, vilket för musik (Spotify) är beräknat till 96Kbit/s och för video av icke HD kvalitet - 360p.

2 GB

6 GB

30 GB

Obegränsad

2 GB

6 GB

30 GB

Obegränsad

Streama musik 1,5 timme varje dag 
Fri surf på sociala medier
Surfpott - behåll din surf
Streama musik 4,5 timmar varje dag
Streama video 12 minuter varje dag
Fri surf i sociala medier
Surfpott - behåll din surf
Streama musik dygnet runt
Streama video 3 timmar varje dag
Fri surf i sociala medier
Surfpott - behåll din surf

Streama obegränsad musik och video. 

När du surfat 20 GB under ett dygn fyller du kostnadsfritt på 5 GB surf i taget via sms, obegränsat antal gånger.

Vad händer när surfmängden tar slut?

När surfmängden som ingår i ditt abonnemang tar slut kan du inte surfa eller använda appar förrän surfmängden fylls på igen den 1:a nästa månad. Du får ett sms när din surfmängd snart är slut. Du kan när som helst köpa extra surf om du behöver på telia.se/kopextrasurf. Om din surf brukar ta slut ofta kan du öka surfmängden som ingår varje månad i ditt abonnemang. Det gör du enkelt via Mitt Telia.

Flera olika mobilnät

När du surfar med Telia använder har du tillgång till flera olika mobilnät som kombineras för att ge dig bästa möjliga upplevelse. De tidigare 2G- och 3G-näten går utmärkt att surfa i men de riktigt höga hastigheterna får du tillgång till om du har en mobil samt ett abonnemang som stödjer vårt 4G-nät.

Det finns många faktorer som påverkar hur bra täckning och hastighet du får på ditt mobilabonnemang, exempelvis tät skog, berg och dalar, men också många samtidiga användare det är just i ditt område. Olika mobiltelefoner, modem och surfplattor skiljer sig också åt.

Skillnaden på Mbit/s och GB?

  • Mbit/s är en förtkortning av Megabit per sekund och beskriver hur snabbt du kan surfa.
  • GB är förkortning av Gigabyte och är ett mått på mängden surf som ingår i ditt abonnemang.

Normalhastighet

Teknisk information om våra mobilnät

Telia använder två olika frekvensband för att ge Sverige 4G-täckning; 2600 Mhz (LTE-band 7) i större orter, i delar av skärgården och på vissa populära turistorter. Frekvensbandet 800 Mhz (LTE-band 20) används för 4G på mindre orter. Dessutom kommer vi att bygga på frekvensbandet 1800 Mhz (LTE-band 3), primärt för att förbättra täckning och kapacitet i mellanstora städer.

När du ska skaffa en ny 4G-mobil eller surfplatta, kolla så att den fungerar med de frekvenser vi använder så du är säker på att du kan använda den i hela vårt 4G-nät. De telefoner vi säljer i våra butiker och på telia.se använder självklart rätt frekvenser.

För 3G-täckning används 900 MHz och 1800MHz.