Koppla in trådlös tv med wifi-repeater

Det här behöver du:

• En Wifi-router (märkt TG799VAC på undersidan).
  • Två wifi-repeatrar (TG234) – en kommer att fungera som sändare av wifi-signaler och en som mottagare.
  • Strömadapter och nätverkskabel (följer med i kartongen)

1. Ställ in reglaget på en av repeatrarna (vilken som) på Auto

Ställ in reglaget till höger om On-knappen på Auto på en av repeatrarna, det spelar ingen roll vilken.

2. Koppla repeatern till nätverket

Koppla en nätverkskabel från repeatern till en av de gula portarna på din router. Den valda repeatern kommer att fungera som sändare av wifi-signalerna.

Obs! Ställ inte repeatern för nära din router, utan cirka 50 cm ifrån så att den inte påverkar wifi-signalerna.

3. Koppla wifi-repeatern till ett eluttag och starta den

Koppla strömkabeln från repeatern till ett eluttag och starta den genom att trycka på knappen On på baksidan.

4. Vänta tills Access point blinkar grönt

Lampan Access point ska nu börja blinka i grönt. Vänta tills den lyser med ett fast grönt sken, det kan ta ett par minuter.

Obs! Om lampan inte lyser med fast grönt sken inom några minuter har wifi-repeatern inte ställt in sig som sändare (accesspunkt) automatiskt. Ställ då reglaget på Access Point istället. Starta sedan om repeatern genom att stänga av den på On-knappen, vänta tio sekunder och sedan trycka på On igen.

5. Koppla en nätverkskabel mellan mottagaren och din tv-box

Nätverkskabeln ska kopplas från en av de gula portarna till nätverksuttaget på din tv-box.

Ställ reglaget på baksidan av mottagaren på Station.

6. Koppla in mottagaren till ett eluttag och starta den

Koppla en strömkabel från mottagaren till ett eluttag och starta den genom att trycka på On-knappen. Vänta tills lampan Power lyser med ett fast grönt sken, det kan ta ett par minuter.

7. Anslut sändare och mottagare till varandra

Tryck på knappen märkt WPS på din sändare och vänta tills knappen blinkar i orange. Tryck därefter på WPS-knappen på din mottagare som är ansluten till din tv-box.

När både sändare och mottagare lyser med ett fast grönt sken är de anslutna till varandra.

8. Om du vill se trådlös tv på flera tv-apparater upprepar du steg 4-6 för de externa enheterna. Obs! Tänk på att du inte kan koppla in flera enheter samtidigt.