Koppla in bredband och bredbandstelefoni via fiber med wifi-router

Det här behöver du:

 • Sagemcom Fast5370e eller TG799vac Xtream.
 • Nätverkskabel
 1. Koppla ur Börja med att koppla bort din gamla utrustning för telefoni.
 2. Koppla routern till nätverket Nätverkskabeln ska gå från bostadens inkommande nätverksuttag till det röda WAN-uttaget på din router. 
 3. Anslut routern till ett eluttag och starta den Koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din router. Sätt sedan strömadaptern i ett eluttag och starta med strömbrytaren.

  Det kan ta upp till tre minuter innan din router startar. Även om du har en router inkopplad sedan tidigare måste du starta om den enligt följande:
  • Stäng av din router med strömbrytaren.
  • Vänta några sekunder, starta sen din router med strömbrytaren.
 4. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt Detta kan ta upp till 20 minuter och därefter startas din router om. Om allt är ok efter uppdateringen kommer endast Power-lampan att vara tänd och lysa grönt. 
 5. Har du bara behov av 1 telefon? Om du bara vill koppla in en telefon kan du koppla in den direkt i Phone 1.

  Vill du koppla in fler telefoner?
  Då använder du en mellanpropp med telefonsladd i ett befintligt telejack och kopplar in telefonkabeln i Phone 1. Mellanproppen beställs utan extra kostnad här.
   
 6. Routerns lampor Har du en Sagemcom och vill se vilka tjänster som är igång. Håll inne både WPS- och Wi-Fi-knappen i cirka 7 sekunder (övre bilden). När du släpper lyser lamporna upp.
   
  Om du har en Technicolor och vill se status på vilka tjänster som är igång, tryck på i-knappen på routern. De lyser grönt under några sekunder innan de slocknar igen. Här kan du läsa mer om lamporna på en Technicolor.

SÖK SUPPORT