Koppla in bredband och bredbandstelefoni via fiber med wifi-router TG799 Xtream

Det här behöver du:

• Wifi-router TG799vac Xtream med tillhörande strömadapter.
  • Nätverkskabel.
  1. Koppla ur din gamla utrustning för telefoni
  2. Koppla routern till nätverket

Nätverkskabeln ska gå från bostadens inkommande nätverksuttag till det röda WAN-uttaget på din router.

3. Anslut routern till ett eluttag och starta den

Koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din router. Sätt sedan strömadaptern i ett eluttag och starta med strömbrytaren.
    Det kan ta upp till tre minuter innan din router startar. Även om du har en router inkopplad sedan tidigare måste du starta om den enligt följande:

• Stäng av din router med strömbrytaren.
    • Vänta några sekunder, starta sen din router med strömbrytaren.
  4. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt

Detta kan ta upp till 20 minuter och därefter startas din router om. Om allt är ok efter uppdateringen kommer endast Power-lampan att vara tänd och lysa grönt.

5. Har du bara behov av 1 telefon?

Om du bara vill koppla in en telefon kan du koppla in den direkt i Phone 1.

Vill du koppla in fler telefoner?
    Då använder du en mellanpropp med telefonsladd i ett befintligt telejack och kopplar in telefonkabeln i Phone 1. Mellanproppen beställs utan extra kostnad här.

6. Routerns lampor

För att se status på tjänster som är igång, tryck på i-knappen på routern. De lyser grönt under några sekunder innan de slocknar igen. Här kan du läsa mer om routerns lampor.