Koppla in bredband och bredbandstelefoni via fiber med trådlös router TG 799

1. Koppla ur din gamla utrustning för telefoni och kontrollera att du har följande utrustning:

A. Trådlös router TG799vn v2 / TG 799vac
    B. Strömadapter
    C. Nätverkskablar
    D. Mellanpropp och telefonkabel (beställ här)

2. Koppla routern till nätverket

Nätverkskabeln ska gå från bostadens inkommande nätverksuttag till det röda WAN-uttaget på din router.

3. Koppla routern strömadaptern

Det gör du genom att koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din router.

4. Sätt strömadaptern i ett eluttag och starta med strömbrytaren

Det kan ta upp till tre minuter innan din router startar. Även om du har en router inkopplad sedan tidigare måste du starta om den enligt följande:

• Stäng av din router med strömbrytaren.
    • Vänta några sekunder, starta sen din router med strömbrytaren.
  5. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt

Detta kan ta upp till 20 minuter och därefter startas din router om. Om allt är ok efter uppdateringen kommer endast Power-lampan att vara tänd och lysa grönt.

6. Har du bara behov av en (1) telefon?

Om du bara vill koppla in en telefon kan du koppla in den direkt i Phone 1.

Har du befintliga telejack i din bostad som du vill använda?
    Då använder du en mellanpropp med telefonsladd i ett befintligt telejack och kopplar in telefonkabeln i Phone 1. Mellanproppen beställs utan extra kostnad här.

7. Koppla sedan in dina telefoner i de övriga telefonjacken i hushållet

För att se status på tjänster som är igång, tryck på power-knappen på den trådlösa routern. Det lyser grönt under några sekunder innan det slocknar igen.