Koppla in bredband och bredbandstelefoni via fiber med wifi-router TG789

Det här behöver du:

• Wifi-router TG789 med tillhörande strömadapter
  • Nätverkskabel
  1. Koppla ur din gamla utrustning för telefoni
  2. Koppla in routern till nätverket

Det gör du genom att koppla en nätverkskabel från bostadens inkommande nätverksuttag till det röda Wan-uttaget på din trådlösa router.

3. Koppla in routern med strömadaptern

Det gör du genom att koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din router.

4. Sätt strömadaptern i ett eluttag och starta med strömbrytaren

Det kan ta upp till tre minuter innan din router startar.

Om du har uppgraderat till den trådlösa routern Thomson Gateway 789 svart måste du använda den medföljande strömadaptern.

Även om du har en router inkopplad sedan tidigare måste du starta om den enligt följande. Stäng av din router med strömbrytaren. Vänta några sekunder. Starta din router med strömbrytaren.

5. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt

Detta kan ta upp till 20 minuter. Din router startas om. Du vet att uppdateringen är klar när lamporna Power och Broadband lyser grönt och Upgrade lampan släcks på framsidan av din router. Ethernet lampan blinkar oavsett om det går trafik eller ej.

6. Har du bara behov av en (1) telefon?

Om du bara vill koppla in en telefon kan du koppla in den direkt i Phone 1.

Har du befintliga telejack i din bostad som du vill använda?
    Då använder du mellanproppen i ett befintligt telejack och kopplar in telefonkabeln i Phone 1. Du kan beställa mellanproppen här.

7. Vänta tills lamporna lyser grönt

Så snart Voice lyser grönt är inkopplingen klar och du kan börja ringa.

8. Koppla sedan in dina telefoner på de övriga telefonjacken i hushållet.

Om jag bara har en telefon?

Om du bara vill använda en telefon kan du koppla in en telefonkabel från din telefon till uttaget märkt med en telefonsymbol och 1 istället för att koppla in delningsdosan. Så snart lysdioderna Phone 1 och Phone 2 lyser gröna på framsidan av din router är inkopplingen klar och du kan börja ringa.