Koppla in bredband via fiber och wifi-router

Det här behöver du:

Wifi-router (TG799VAC, TG799V2, TG789VAC) med tillhörande strömadapter.

Nätverkskabel (två stycken om du inte vill surfa trådlöst).

1. Koppla in wifi-routern till fiberuttaget

Koppla en nätverkskabel från fiberuttaget i din bostad (det märkt LAN1/det röda uttaget) till det röda uttaget märkt WAN på din wifi-router.

2. Koppla in strömadaptern i routern

Sätt strömkabeln i uttaget som har markerats med rött på bilden nedan. Koppla sedan in strömadaptern i eluttaget.

3. Starta routern

Starta routern genom att trycka på knappen som är markerad nedan. Programvaran uppdateras nu automatiskt och tjänsterna börjar fungera allteftersom. Det tar ca 15 minuter för routern att läsa in programvaran, koppla inte bort några sladdar under denna tid.
    Om det inte skulle fungera efter detta kontrollera att sladdarna är rätt kopplade och starta därefter om routern genom att slå av och på strömmen.

4. Anslut routern till datorn via nätverkskabel – Vill du istället surfa trådlöst? Hoppa till steg 5.

Anslut datorn genom att koppla en nätverkskabel från valfritt gult uttag på din router till datorns nätverksuttag.

5. Surfa trådlöst via wifi

För att surfa trådlöst, följ guiden Anslut till wifi-router.

Koppla in tv
    Ska du även koppla in tv? Följ denna guide.

Logga in i wifi-router

Genom att logga in i din wifi-router kan du ändra i inställningarna. För att logga in, skriv 192.168.1.1 i din webbläsares adressfält. Fungerar inte det, skriv 192.168.1.254 istället.

Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som användarnamn (Viktigt med stort A) samt lösenordet som står på undersidan av routern (Access key). Tänk på att skriva lösenordet med versaler. Klicka OK för att logga in.